kalkoen stoofpot met ras el Hanout

Afgelopen lente had ik het voorrecht om door het prachtige Marokko te reizen. Wat mij daar het meest heeft geraakt, is niet alleen de schoonheid van het landschap, maar ook de warmte van de mensen. Overal waar je komt, word je verwelkomd met een glimlach, een kopje thee en de heerlijke geur van specerijen die door de straten zweven. De Marokkaanse keuken is een ware explosie van smaken, waarbij kruiden als Ras el Hanout, komijn en paprika een hoofdrol spelen. Deze geuren blijven je overal volgen, van de levendige souks tot in de gezellige keukens van de gastvrije locals.

Geïnspireerd door die ervaringen heb ik deze kruidige kalkoenstoof gemaakt. Het is een gerecht vol smaak en kleur, dankzij de combinatie van sappig kalkoenvlees, een overvloed aan verse groenten, en een rijke, aromatische kruidenmix. Courgette, wortel, paprika en tomaat vormen de basis, maar je kunt er eindeloos mee variëren door nog meer groenten toe te voegen. Dit recept brengt niet alleen de geuren en smaken van Marokko naar je eigen keuken, maar is ook een gezonde, koolhydraatarme maaltijd die ideaal is voor het hele gezin.

Kalkoenstoof met Ras el Hanout

Porties 8
calorieën 200 kcal

Equipment

  • 1 grote pan slow cooker kan ook!

Ingrediënten
  

  • 1 kilo Kalkoenvlees (marrokkaanse slager)
  • 3 Courgette in blokjes gesneden
  • 3 paprikas
  • 3 Middelgrote wortels in blokjes gesneden
  • 1 blik Tomaten
  • 1 Ui
  • Knoflook
  • 2 theelepels Ras al Hanout
  • 1 theelepel komijn poeder
  • 1 theelepel paprika poeder
  • verse peterselie
  • kippenboullionpoeder naar smaak

Instructies
 

  • Snij het kalkoen vleees in blokjes en bestrooi royaal met peper en zout. Bak het in je pan aan zonder olie tot het rondom goudbruin is. Haal het uit de pan en leg het opzij.
  • In het vocht van de kalkoen bak je nu je gesnipperde ui en knoflook op laag vuur. Als alles glazig is voeg je de Ras el Hanout, Komijn en paprika poeder toe. Bak het kort tot je hele keuken lekker ruikt. Je kunt nu de courgette en de wortels toevoegen.
  • Als de courgette en wortel zachter worden schenk je de tomaten erbij. Warm het goed door en schenk eventueel wat water bij als er niet genoeg los komt uit de groente. Proef het even en breng op smaak met bouillon poeder
  • Je kunt nu het kalkoen vlees toevoegen en het vuur wat zachter draaien. Als het vlees gaar is voeg je als laatste de paprika toe. Stoof nog heel even tot de paparika ook zacht is.

Tip

  • Dit is genoeg voor 8 porties dus vries in wat je niet nodig hebt. Dit is een perfecte maaltijd om met de rest van je gezin te eten. Voor hen maak je wat couscous of quinoa erbij.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept