recept

Makreel salade

Voor deze smakelijke makreelsalade raad ik je echt aan om een uitstapje te maken naar de visboer. Niet alleen proef je het verschil – verse makreel is zoveel voller en intenser van smaak dan de voorverpakte varianten uit de supermarkt – maar je geniet ook van een mooie prijs. Een hele makreel kopen en zelf de filets snijden is vaak stukken voordeliger dan kant-en-klare filets, en het geeft je maaltijd een authentieke, verse touch die onmiskenbaar is.

Het bezoek aan de visboer of de markt is een belevenis op zich. Maak er een moment van: voel de frisse lucht, luister naar het geroezemoes, en maak een gezellig praatje met de visboer. Ze delen vaak met plezier tips over de beste bereiding of vertellen over de vangst van de dag. Zo’n uitstapje voegt een vleugje gezelligheid en traditie toe aan je recept, iets wat je in de supermarkt niet snel zult vinden.

Makreel salade

calorieën 350 kcal

Ingrediënten
  

  • 100 gram Makreel zonder vel en graat, in stukjes
  • 75 gran gemengde salade
  • 0,5 avocade
  • 1/4 komkommer
  • 1 tomaat
  • 1/4 rode ui
  • 1 el kappertjes
  • 1 el sap van een citroen
  • peper en zout naar smaak

Instructies
 

  • Leg de gemengde sla op een groot bord en verdeel de avocado, komkommer, en tomaat (of extra komkommer) over de salade.
  • Verdeel de stukjes gerookte makreel bovenop de groenten.
  • Knijp je citroen erboven uit en breng op smaak met peper en zout
  • Strooi de kappertjes over de salade voor een pittige, smaakvolle twist.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept