Deze sandwich is niet zomaar een broodje, maar een heerlijke twist geïnspireerd door de Japanse okonomiyaki. Hier gebruik ik een mix van kool en ei als de stevige, smakelijke basis. Het resultaat is een luchtige ‘broodlaag’ die je lekker krokant bakt en perfect combineert met het hartige van pastrami en de smeltende kaas. Het is een verrassende en gezonde lunchoptie, zonder de koolhydraten van gewoon brood, maar boordevol smaak en textuur.
Deze kool- en ei-sandwich is snel te maken, eenvoudig aan te passen, en een plezier om te eten. Of je nu fan bent van okonomiyaki of gewoon zin hebt in iets anders – dit recept brengt een vleugje wereldse flair naar je keuken. Perfect voor een lunch die net even anders is!
Witte kool pastrami sandwich
Ingrediënten
- 150 witte kool
- 1 ei
- 1 klontje boter
- peper en zout
- 75 gram pastrami
- 1 a 2 plakjes (vegan) kaas
Instructies
- Klop het ei in een grote kom los en voeg de fijngesneden witte kool toe. Meng goed door elkaar zodat de kool mooi bedekt is met het ei. Breng eventueel op smaak met een snufje zout en peper. Laat het staan tot het goed gemengd is en een beetje stevig word. Als het ei zich scheid en waterig word klop je het opnieuw
- Verhit de boter in een koekenpan op middelhoog vuur. Schep de helft van het kool-ei-mengsel in de pan en druk het een beetje aan om een platte ‘pannenkoek’ te vormen. Bak deze laag 3-4 minuten aan elke kant tot hij goudbruin en stevig is. Herhaal dit met de andere helft van het mengsel om een tweede laag te maken.
- Leg één van de kool ‘pannenkoeken’ op een bord en beleg deze met de pastrami en vegan kaas. Plaats de tweede kool ‘pannenkoek’ erbovenop om een sandwich te vormen.
- Als je de kaas lekker gesmolten wilt hebben, kun je de sandwich kort terug in de pan leggen op laag vuur, met een deksel erop, zodat de kaas kan smelten.Je kunt ook je gasbrander gebruiken om de kaas te smelten
- Snijd de sandwich doormidden en serveer direct. Geniet van deze koolhydraatarme, hartige creatie geïnspireerd door okonomiyaki!