recept

fast crispy pork belly

@sheridasworld

Crispy pork belly: ultiem comfort food dat ik veel te weinig maak (die calorieën hè 😅). Combineer het met mijn tjauw min van zero noodles voor een guilt-free feestje! 🎉 Geen airfryer? Geen probleem, je oven werkt ook perfect. Recept vind je op https://www.sheridasworld.nl/fast-crispy-pork-belly/ 😍 #CrispyPorkBelly #FoodieLife #niethalal #lekker #yummie #CapCut #sogood #eten #feest #lekkereten

♬ original sound – 70s 80s 90s Classics

Crispy pork belly is zo’n ultiem comfort food waar ik keer op keer van geniet, al maak ik het véél te weinig. Het calorieënfeest is real, maar dat los ik slim op door het te combineren met de zero noodles van de Action, die ik omtover tot een verrukkelijke tjauw min. (Het recept daarvoor vind je hier.) Een match made in food heaven! 😍

Tip van de dag: Als je de buikspek bij je slager haalt, vraag dan om een stuk mét zwoerd. Dat is echt essentieel voor die knapperige, luchtige korst die je wilt. Heb je geen zwoerd? Geen paniek, maar weet dat je dan eigenlijk een heel ander (maar net zo lekker) recept maakt.

Wat ik ook zo fijn vind aan dit gerecht, is dat je geen fancy apparatuur nodig hebt. Geen airfryer? Geen probleem! Je kunt dit met gemak in de oven maken en nog steeds die perfect crispy bite krijgen.

Wist je trouwens dat crispy pork belly een populair gerecht is in allerlei keukens wereldwijd? Van het Chinese siu yuk tot de Filippijnse lechon kawali – iedereen geeft er zijn eigen draai aan. Deze versie heeft een vleugje eigen stijl, maar blijft makkelijk en toegankelijk voor iedereen.

Ga je dit maken? Laat het me weten! Deel je creatie met #sheridasworld, en wie weet zie ik jouw crispy pork belly binnenkort voorbij komen. 🤩

Fast Crispy Pork Belly

Voorbereidingstijd 42 minuten
Bereidingstijd 15 minuten
Gang Hoofdgerecht
Keuken chinees
calorieën 454 kcal

Equipment

  • 1 airfyer
  • 1 gaatjes prikker

Ingrediënten
  

  • 1 kg Buikspek met zwoerd
  • 200 gram fijne zout
  • 1 eetlepel chinese 5 spices
  • 1 eetlepel knoflookpoeder
  • 1 eetlepel uienpoeder
  • 1 scheutje shaoshing wine
  • 1 eetlepel rijstazijn

Instructies
 

  • Droog het buikspek: Dep het buikspek goed droog met keukenpapier.
  • Snij het zwoerd in: Maak fijne inkepingen in het zwoerd zonder in het vlees te snijden. Ik gebruik een handige prikker hiervoor die ik heb gekocht bij de ikea
  • Snij over de lengte het vlees door in repen. Wees voorzichten en raak de zwoerd niet! Maak van je kruiden en Shoashing wijn een papje en masseer de vleeszijde er royaal mee in.
  • Pak je buik spek met de vleeszijde naar beneden in. Gebruik zilver folie en maak op staande randjes zodat het sap niet weg loopt tijdens het bakken.
  • Bestrijk de bovenzijde (huid) met wat azijn en strooi het fijne zout erover uit.
  • Je bakt de buikspek eerst 20 minuten in 160 graden in de airfryer. Verwijder dan de zoutlaag, smeer het nog een keer in met een dunne laag azijn en bak het nog 35 minuten op 180 graden. Eet smakelijk
  • Ga je dit eten terwijl je probeert af te vallen hou er dan rekening mee dat het ongeveer 450 kcal per 100 gram is!

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept