Aubergine curry

265 kcaL

Aantal Porties: 1

Bereidingstijd: 1 uur

@sheridasworld

Op verzoek van @Warsha een vegeatisch Recept maar je kunt het ook met kip eten. Eet je niet koolhydraat arm doe er dan een kopje rijst bij! Voor het roosteren van de aubergines: 2 Aubergines Kurkuma Zout Kokosolie 30 min in de oven Voor de curry in volgorde van koken: 1 eetlepel kokosolie 3 cardmemom zaden Handje curry bladeren 1 kaneel stokje 3 kruidnagels Laat de geuren loskomen en ga dan verder met onderstaand. 1 ui in ringen gesneden 1 eetlepel tomaten pasta of 2 tomaten in stukjes 1 eetlepel korianderpowder 2 theelepels komijnpoeder 2 theelepels chilipoeder 1 theelepel tamarinde pasta 1 theelepel garam masala Voor de kip: Zout peper chilipoeder garam massala kurkuma Dit is naar smaak maar ik doe alrijd ongeveer een theelepel van alles. De smaak is mild zoet en een beetje zuur terwijl ook hartig. Eet smakelijk #curry #aubergine #afvallen #kip #garammasala #lekkereten #vegetarisch #recept #koken

♬ I Need A Dollar – β₯π–’π–†π–—π–Žπ–Š

INGREDIENTEN

VOOR HET ROOSTEREN

  • 2 Aubergines
  • Kurkuma
  • Zout

VOOR DE CURRY

  • 3 cardmemom zaden
  • Handje curry bladeren
  • 1 kaneel stokje
  • 3 kruidnagels
  • 1 ui in ringen gesneden
  • 1 eetlepel tomaten pasta of 2 tomaten in stukjes
  • knoflook zoveel als je wilt
  • 1 eetlepel koriander poeder
  • 2 theelepels komijn poeder
  • 2 theelepels chili poeder
  • 1 theelepel tamarinde pasta
  • 1 theelepel garam masala
  • 50 ML kokosmelk

WERKWIJZE

Snij de aubergines in stukken en bestrooi deze met de kurkuma en wat zout. Doe het in de oven op 200 graden tot de aubergine stukjes zacht zijn. Snij of hak de gember en knoflook heel fijn. Het kan ook in de keukenmachine. Doe al je aromaten in de pan met een heel klein beetje water in plaats van de olie want we zijn even olie vrij. Je aromaten zijn alles behalve de tomatenpaste en de tamarinde pasta. De verse gember en knoflook voeg je ook nog niet toe want als deze te lang bakken worden ze bitter. Snij je ui in ringen en saute deze in de pan met de aromaten tot ze lichtbruin en zacht zijn. Voeg dan je tomaten pasta toe en bak het op zacht vuur mee om te ontzuren. Nu mag de knoflook en gember erbij en de kokosmelk erbij. Als je saus goed warm is kun je de geroosterde aubergine erbij doen.

Het lijkt weinig maar wacht even met extra toevoegen want de veggies laten nog vocht los. Laat even pruttelen met de deksel op de pan en doe er dan indien nodig iets water bij. Breng op smaak met de tamarinde pasta.

Met kip; Snij de kipfilet in blokjes kruid deze licht met knoflook poeder, uienpoeder, zout en peper en bak deze rondom goudbruin in een aparte koekepan. Voeg de kip toe aan de schotel op hetzelfde moment dat je de aubergine toevoegd.

Serveer dit voor de rest van je gezin met een kopje jasmijn rijst.

Tip: Dit is een uitstekend gerecht om te meal-preppen daar de smaak intenser word met tijd. Ik kook altijd meer dan ik nodig heb en bewaar het in porties in de vriezer.

2 thoughts on “Aubergine curry

  1. Was weer heerlijk SheridaπŸ˜‹
    Bij onze coop verkopen ze geen garam masala en tamarinde pasta maar het smaakte er niet minder om!

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *