Bakkeljauw fritters

@sheridasworld

Recept: Bakkeljauw fritters 55 kcal per stuk (maak bolletjes van 50 gram) 300 gram bloemkool 750 gr bakkeljauw 1 rode en gele paprika 1 ui 8 eieren 80 gram geraspte violife kaas Handje gehakte krulpeterselie en selderij Bak 30 min op 175 graden Eet smakelijk #goedevrijdag #viseten #eten #koken #bakkeljauw #gezondesnacks #snacks #thuiskok #gezondeten #afvallen koolhydraatarm. #surinaamseten

♬ origineel geluid – Sherida’s world

Recept: Bakkeljauw fritters
55 kcal per stuk (maak bolletjes van 50 gram)

300 gram bloemkool
750 gr bakkeljauw
1 rode en gele paprika in keine stukjes gesneden
1 ui
8 eieren
80 gram geraspte violife kaas
Handje gehakte krulpeterselie en selderij

Werkwijze

Kook je bloemkool gaar en laat afkoelen zonder deksel op de pan. Kook ondertussen de gezouten vis (bakeljauw) uit. Proef het. zodat het precies evenveel zout heeft als jij wilt en leg het dan even opzij.

Prak de afgekoelde bloemkool fijn met een vork en knijp dan zoveel mogelijk vocht eruit. Meng alle ingredienten met de bloemkool en vorm kleine balletjes van ongeveer 50 gram.

Bak de bolletjes op bakpapier in de oven op 180 graden. Ze zijn klaar na 30 minuten of als ze goudbruin zijn geworden.

Maak er een lekker sausje bij van peper en suikervrije ketchup.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *