Zucchini vis burger

285 kcal

Portie 1

bereidingstijd 45 minuten

@sheridasworld

Recept 2 personen 285 kcal per persoon Voor de wafels 1 courgette geraspt en uitgeknepen 1 heel ei direct bij de courgette 2 eiwitten stijfgeklopt (vouw bij de courgette) 40 gram violife mozarella geraspt 1 theelepel bakpoeder Voor de vis: Zout Peper 12 gram kokosmeel Ei Voor de saus: 2 eetlepels mayolijn 1 eetlepel creamy violife Dille Augurk Kappertjes Sap van een halve citroen Zout en peper Gebruik niet meer dan 2 eetlepels per burger van de saus Eet smakelijk #courgette #wafel #vis #burger #lekkereten #receptwn #afvallen #gezond

♬ cooler than me by mike posner sped up – Lexie (Daisy’s Version) 🌼

recept

Voor de wafels:
1 courgette geraspt en uitgeknepen
1 heel ei direct bij de courgette
2 eiwitten stijfgeklopt (vouw bij de courgette)
40 gram violife mozarella geraspt
1 theelepel bakpoeder
Voor de vis:
Zout
Peper
12 gram kokosmeel
Ei

Voor de saus:
2 eetlepels mayolijn
1 eetlepel creamy violife
Dille
Augurk
Kappertjes
Sap van een halve citroen
Zout en peper
Gebruik niet meer dan 2 eetlepels per burger van de saus

werkwijze

Rasp je courgette en laat het met wat zout 20 minuten staan zodat al het vocht er uit kan lopen. Knijp het uit in een thee,- of kaas doek. Meng het met de kaas en ei en de bakpoeder. Klop 2 eiwitten stijf en vouw dat door het courgette mengsel heen. Bak dan in je wafel maker de wafeltjes gaar.

Haal je vis door een geklutst eigeel heen en vervolgens door de kokosmeel. Bak de stukken in de pan met een beetje olie tot ze gaat zijn. Maak een sausje van de ingredienten. De vis serveer je tussen twee wafeltjes met een beetje saus.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *