400 kcal
Portie: 1
Bereidingstijd: 45 minuten
recept
1 aubergine
8 tot 10 cherry tomaatjes
Verse rozemarijn, tijm en basilicum
100 gram buffel mozarella
1 eetlepel olijfolie
Werkwijze
Snij de aubergine doormidden in de lengte. Snij het vruchtvlees vervolgens overdwars in ruitjes maar probeer de schil niet te raken. Smeer de aubergine in met wat olijfolie en doe het in de oven op 200 graden voor 40 minuten
Terwijl de aubergine bakt gaan we de tomaten klaar maken:
Snij de tomaatjes in vieren en doe deze in een kommetje. Doe daarbij de verse fijn gesneden kruiden en een heel klein beetje zout. Mix met wat er is overgebleven van de olijfolie en laat staan op het aanrecht tot de aubergine klaar is. Doe het niet in de koelkast want dan word het mengsel te koud.
Als de aubergine klaar is verdeel je de mozarella eroverheen en mag het terug de oven in voor 5 minuten. Daarna haal je de aubergine eruit en verdeel je het tomaten mengsel over de kaas.