mexicaanse omelet met groente

Deze Mexicaanse omelet met groente is een feestje op je bord! Boordevol smaak en lekker kleurrijk, het is perfect voor een snelle maaltijd of uitgebreide brunch. Wat dit gerecht echt naar een hoger niveau tilt, is het gebruik van verse koriander. De frisse en aromatische smaak past geweldig bij de pittige Mexicaanse vibe van de omelet. Maar je kunt gerust spelen met de kruiden. Probeer bijvoorbeeld eens een snufje komijn of paprikapoeder, beide veelgebruikte smaakmakers in de Mexicaanse keuken. Ze geven je omelet nét dat beetje extra pit en warmte.

Durf te experimenteren, want dit gerecht leent zich perfect voor variatie! Of je het nu simpel houdt of all-in gaat met een flinke laag verse kruiden—je zit sowieso goed.

Mexicaanse omelet met groente

Voorbereidingstijd 19 minuten
Gang lunch
Keuken Mexicaans
Porties 1

Ingrediënten
  

  • 1 Ei
  • 2 Eiwitten
  • 1 Paprika geel
  • 1 Paprika groen
  • 1 Tomaat
  • 0,5 Rode ui
  • Tabasco
  • Koriander vers
  • 0% ketchup
  • zwarte peper
  • zout
  • jalepenos (optioneel)

Instructies
 

  • Kluts je ei en eiwitten goed door elkaar. Je kunt optioneel een beetje amandelmelk toevoegen maar dat is niet echt nodig.
  • Snij je paprikas, tomaat en ui in blokjes. Bestrooi met peper en zout en bak ze dan in een pan op laag vuur met de deksel op de pan. Als de groente vocht verliezen en zacht worden haal je het eruit.
  • Bak nu in dit vocht je omelet en plaats de deksel op de pan. Als de omelet bijna gaar is schep je de groente erop en vouw je de omelet dicht. laat nog heel even met de deksel op de pan doorgaren.
  • Maak van de 0% ketchup en tabasco een sausje en smeer dat uit over je omelet. Bestrooi of garneer met de verse koriander.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept