Roerbak schotel ossenhaas

Deze biefstukschotel is een heerlijk gerecht dat zijn oorsprong vindt in de Chinese keuken, vol intense smaken en spannende kruiden. Het gerecht draait om die perfecte balans tussen de pittige kick en de zoete, hartige saus die alles samenbrengt.

Wat dit recept extra lekker maakt, is hoe de malse biefstukreepjes prachtig combineren met knapperige groenten en een saus vol smaak. En het beste? Je kunt de pittigheid makkelijk aanpassen naar je eigen smaak! Eet je het liever wat minder heet? Voeg dan wat minder sambal en chilivlokken toe en experimenteer met andere smaakmakers.

Dit gerecht is perfect voor een snelle doordeweekse maaltijd die toch boordevol smaak zit. Heb je zin om een keer iets nieuws te proberen? Dit is dé manier om een authentieke smaakexplosie op tafel te zetten!

Als Ossenhaas of biefstuk niet binnen je budget valt kun je ook ander rundvlees zoals rib lap gebruiken. Het is dan wel verstandig om het vlees eerst even 20 minuten met een theelepel bakingsoda te laten staan zodat het goed mals wordt. Dit zorgt ervoor dat het vlees goed mals wordt en niet taai.

Snij al je groente in hapklare stukken. Niet te groot en zeker niet te klein want dat komt de smaak niet ten goede. Denk aan hoe je het bij de Chinees krijgt. Wortel snij je in dunne plakjes want vergeleken bij de rest van de ingrediënten garen die veel minder snel. Je mag zo veel groente toevoegen als je wilt dus staar je niet blind op de hoeveelheden. Ook de saus is zo opgebouwd dat je hier nog best wat extra van kan maken.

Roerbakschotel Ossehaas

Gang Hoofdgerecht
Keuken asian

Ingrediënten
  

  • 150 Ossenhaas of biefstuk
  • 1 Rode Paprika
  • 2 Bosui
  • 1 Wortel
  • 1 Ui
  • 1 Courgette
  • 3 tenen knoflook
  • 1 stukje gember geraspt of fijngesneden

Voor de marinade

  • 2 eetlepel Light Soy Sauce
  • 1 eetlepel Japanse rijswijn
  • 1 eetlepel Sambal oelek
  • 1 theelepel knoflookpoeder
  • 1 theelepel Uienpoeder
  • 1 eetlepel Baking soda (optioneel)

Voor de saus

  • 3 eetlepel Light soy sauce
  • Zoetstof (naar smaak)
  • 3 eetlepel Water
  • 1 eetlepel Japanse rijstwijn
  • 1 theelepel Xanthaam gom
  • 0,5 theelepel 5 spices

Instructies
 

  • Bereid de biefstuk voor: Snijd de biefstuk in dunne reepjes en doe ze in een kom. Voeg de bakingsoda, sojasaus en een klein scheutje olie toe. Laat dit minimaal 30 minuten marineren terwijl je de rest van de ingrediënten voorbereidt. Dit maakt het vlees heerlijk mals!
  • Maak de saus: Mix ondertussen alle ingrediënten voor de saus in een kommetje. Dit wordt straks dé smaakmaker van je gerecht.
  • Roerbak de groente: Verhit wat olie in een grote koekenpan of wok op middelhoog vuur. Voeg de knoflook, gember, en de groenten toe. Roerbak ze kort, zodat ze nog lekker knapperig blijven, en zet ze apart.
  • Bak de biefstuk: Voeg opnieuw een beetje olie toe aan de pan. Roerbak de biefstukreepjes in porties op hoog vuur. Zet het vlees even apart.
  • Saus en serveren: Doe de biefstuk en groenten terug in de pan, giet de saus erbij en roer alles goed door. Laat het geheel nog een paar minuten sudderen tot de saus iets indikt.
    Serveer direct en als je anderen hebt die niet Kh-arm eten serveer je het met gestoomde rijst of noedels voor de ultieme smaakbeleving.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept