Pompoensoep van Dennis

Genieten van een Herfstige Middag met Pompoensoep van Dennis 🍂

Als de dagen korter worden en de bladeren in prachtige tinten van geel, oranje en rood beginnen te verkleuren, nodigt de herfst ons uit om binnen te genieten van knusse momenten. Er is iets magisch aan deze tijd van het jaar; de lucht is fris en de natuur om ons heen verandert in een schilderachtig kleurenpalet.

Wat is er nu beter dan een heerlijke kom zelfgemaakte pompoensoep van Dennis op zo’n sfeervolle middag? De geur van geroosterde pompoen en kruiden vult ons huis en brengt een gevoel van warmte en gezelligheid met zich mee. Dennis maakt deze soep altijd met veel liefde, en het is een waar genot om samen te genieten van zijn culinaire kunsten.

Dus nodig vrienden of familie uit, of maak het voor jezelf en geniet van een moment van rust en reflectie terwijl je jezelf verwent met deze voedzame soep. Trek je favoriete sweater aan, zet een goede kop thee en laat je verwarmen door deze heerlijke pompoensoep. Geniet van het samenzijn, de smaken van de herfst en de prachtige natuur om je heen!!

Pompoensoep van Dennis

Gang Hoofdgerecht, Soep

Ingrediënten
  

  • 1 fles pompoen
  • 1 liter water
  • 2 groentebouillon blokjes
  • 2 grote uien
  • 3 tenen knoflook
  • 150 gram Winterpeen middelgroot
  • 1 Paprika rood
  • 1 Peper rood
  • 100 ml Alpro kookroom of haver kookroom
  • 15 gram pompoempitten optioneel
  • 2 Kerrie poeder
  • 0,5 Cayenne peper
  • 1 Kurkuma

Instructies
 

  • Voorbereiding: Snijd de pompoen doormidden, verwijder de pitten, verwijder de schil niet en snij de pompoen in grote dobbelstenen. Snij de paprika en de ui in vier delen. Snijd de winterwortel in plakjes en pel de knoflook
  • Leg de blokjes pompoen, gesneden paprika, ui, rode peper en wortel op een bakplaat. Verwarm de oven voor op 180 graden en rooster de groenten gedurende 45 minuten. Houd een oogje in het zeil; ze mogen een mooie kleur krijgen, maar zorg ervoor dat ze niet verbranden. Haal de bakplaat uit de oven en laat de groenten 5 minuten afkoelen. Snijd de ui en knoflook in kleinere stukjes en fruit deze 2 minuten aan in een pan. Voeg alle geroosterde groenten en kruiden toe en bak dit nog eens 5 minuten. Blus de groenten af met ongeveer 0,75 liter groentebouillon, of meer als dat nodig is, zodat alles bijna onder water staat. Breng het geheel aan de kook met een deksel op de pan en laat het 30 minuten op laag vuur koken tot de pompoen heerlijk zacht is.
  • Pureer de soep met een staafmixer tot een zijdezachte consistentie. Roer de kookroom erdoor voor een romige touch. Proef de soep en breng op smaak met peper en zout. Garneer met een scheutje kookroom en een handje pompoenpitten voor een crunchy bite
  • Garnering en Serveren:
    Geniet van deze heerlijke, verwarmende pompoensoep! Perfect voor een gezellige avond of als gezonde maaltijd voor jezelf. Eet smakelijk! 🥣✨
    .

2 thoughts on “Pompoensoep van Dennis

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept