Recept:
200 gram kippendij filet
1 knolselderij in blokjes gesneden
100 gram kalkoen bacon
500 gram groene asperges
1 sjallot
1 theelepel xantham gum
100 gram creamy violife
500 ml kippenbouillon
Peper zout
(Verse) dragon
1 eetlepel Ghee of boter
werkwijze
Maak de asperges schoon en snij ze in stukjes. Bak dan blokjes knolselderij met een eetlepel olijfolie a 20 min in de oven op 200 graden.
Snij de kippendij in stukjes en bestrooi met peper en zout en bak ze in de pan rondom goud en haal ze er dan uit
Bak dan de kalkoenbacon en sjalot even aan. Voeg de kippenboullion toe met de creamy violife en de xantam gom en mix het met een garde tot een dikke saus. haal de knolselderij uit de oven en schenk de kip samen met de saus over de blokjes heen.
Plaats dan de hele schaal terug in de over voor 20 a 30 minuten afhangende van de grootte van je blokjes. Het is klaar als de knolselderij naar niet meer naar selderij smaakt maar een beetje een aardappelachtig smaakje heeft.
Wat is een goede vervanger voor knolselderij? Knolselderij is namelijk niet te vinden in de supermarkt en op de markt.
Hi,
Je zou kunnen proberen om de knolselderij te vervangen voor paddestoelen. Dit is ook echt heerlijk. Mijn Jumbo heeft nog wel knolselderij maar ze zeggen inderdaad dat er wat moeilijker aan te komen is op het moment
Groetjes