Biefstuk roerbak schotel

Portie: 1

Bereidingstijd: 30 minuten

@sheridasworld

Recept fase I vind je op mijn website https://www.sheridasworld.nl/biefstuk-roerbak-schotel/ #recept #lekker #heerlijk #snellerecepten #lekkereten #eten #koken #receptwn #CapCut

♬ Give Me Everything (Stripped Down) – Archer Marsh

ingredienten

  • 125 gram biefstuk in dunne plakjes gesneden (tegen de draad)
  • 1 ui
  • 1 paprika rood
  • 1 paprika groen
  • 1 lenteui
  • ander lekkere groente die je nog over hebt in de koelkast
  • Light soy sauce
  • 2 tenen knoflook
  • 1 theelepel Witte peper
  • zoetstof naar smaak
  • gember poeder
  • Klein beetje Xantham Gom
  • scheutje
  • Shaoshing wine

Werkwijze

Leg de dun gesneden biefstuk in een bakje met een theelepel baking soda. Doe er wat light soy sauce, Shaoshing wine bij, een theelepel gember poeder en witte peper en laat het 20 minuten rusten.

Snij de paprika’s en uien in repen. Lente ui kun je in grove stukken snijden. Als je harde groentes gebruikt als broccoli dan kun je deze het beste even blancheren.

Maak een saus van een scheutje light soy sauce, koud water zoetstof, knoflook een theelepel kippenboullion en een halve theelepel Xantham gom

Bak in een hete pan op hoog vuur je biefstuk rondom dicht. Haal het uit de pan

Als eerste mag nu je biefstuk in de pan. Bak het rondom bruin en haal het uit de pan. In het kookvocht bak je nu een gesnipperd teentje knoflook , de uien. Als de uien bruine randjes krijgt voeg je de rest van de groente en saus toe. Laat dit een paar minuten bakken en doe dan de beeft er weer in terug. na 1 minuut doe je de lenteuien erbij . Wacht tot de saus is ingedikt en neem het dan van het vuur. Je kunt het meteen serveren.

Het valt je op dat ik bij de saus geen hoeveelheden heb gezet. Dit omdat het hele recept meer op gevoel is dan afgemeten. Wees voorzichtig met de wijn want die overheerst heel erg maar je kunt starten aan de saus met zoveel soy sauce als je wilt aangezien de rest van de ingredienten de saus op smaak brengt. Proef het dus regelmatig als je het in elkaar zet. Als je saus over hebt omdat je teveel hebt gemaakt dan kun je dit in een bakje in de koelkast bewaren.

Je kunt dit gerecht makkelijk spicy maken door wat chillis toe te voegen. Kies voor de rode.

TIP: Maak wat rijst erbij voor mensen die niet Kh arm eten.

2 thoughts on “Biefstuk roerbak schotel

  1. Goedemorgen

    In dit recept zie ik een dubbele stukje uitleg
    “ Bak in een hete pan””
    Dit staat apart en in de bereiding.

    Mag jij bij dit recept rijst eten?

    Groet,
    Cornellie

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *