450 kcal
Aantal porties: 1
Bereidingstijd: 1 uur
ingrediënten
- 1 bloemkool
- 1 ei
- 30 gram (violife) geraspte kaas
- 75 gram buffel mozzarella
- 50 gram ham of kipfilet
- verse basilicum
- 1 pakje tomato pulpa Heinz
- 1 snufje Oregano
- Gedroogde basilicum
- Chili vlokken
- Zout en peper
werkwijze
Kook of stoom je bloemkool tot het gaar is. Als je het kookt doe er dan een halve citroen bij het water. Dit neutraliseert de bloemkool smaak. Hoe kleiner je de bloemkool snijd, hoe korter de stoom/ kook tijd. Als het gaar is doe je de bloemkool in de keukenmachine (niet in de ninja) je wilt de consistentie van bloemkool rijst. Knijp al het vocht met een kaasdoek uit de bloemkool en voeg er dan je ei en droge kruiden aan toe en de geraspte kaas. Kneed het samen en vorm er een pizza bodem van. Bak deze af in de over op 200 graden voor 25 minuten.
Maak intussen een saus van de tomaten pulpa met wat oregano, zout en basilicum (chili-vlokken optioneel). Als de bodem van de pizza klaar is doe je een paar eetlepels van de saus erop en kun je beginnen met beleggen. Ik voeg nooit groente toe aan de pizza aan gezien de bodem al van bloemkool is.
Bovendien laat groente vocht los waardoor de bodem instabiel wordt. Knijp ook om die reden je mozzarella goed uit voordat je je pizza gaat beleggen. Je bakt de belegde pizza nog 10 minuten af in de oven
Ben je vegetarisch dan kun je apart groente (paprika, courgette etc) roosteren in de oven en deze toevoegen aan de pizza als de mozarella gesmolten is. Dus vlak voor je gaat eten.
Maak er iets leuks van met je familie om samen pizza’s te maken en zelf te beleggen. Op internet vind je hele goede deeg recepten die je kunt proberen met je kids.