Kcal: 250 per portie
Porties: ongeveer 4 maak porties van 300 gram
Bereidingstijd: ongeveer 40 minuten
ingredienten
- 700 gram broccoli (meer mag!)
- 400 gram wilde spinazie
- 1 pakje philadephia vegan creamcheese of 200 gram huttenkase
- 1 liter water
- 1 ui
- Knoflook naar smaak
- Zout en peper
- 1 groente boullion blokje
- Optioneel: eetlepel gebakken stukjes kalkoen spek ter garnering.
werkwijze
Kook de broccoli gaar in water. Bewaar een liter van het kookvocht en houd it apart (dit doe ik niet in de video maar het was een supertip van de kijkers). Bak een gesnipperd uitje en je knoflook. Doe dan de wilde spinazie erbij en wanneer dat zacht is voeg je de (vegan) kaas toe. Voeg het kookvocht en de gegaarde broccoli toe aan de pan samen met 1 groente bouillon blokje. Pureer de massa tot een glad geheel en breng op smaak met peper en zout. Je eet ongeveer 300 gram van de soep.
TIP
Je kunt dit met wat kalkoenspek eten maar je kunt ook de maaltijd vegetarisch houden en in je ontbijt de proteïne tot je nemen.
De soep was heerlijk tijdens de lunch op het werk.