Bruine bonen zonder rijst

440 Kcal

Recept voor 3 a 4 personen

Bereidingstijd 60 minuten

recept

  • 300 gram kippendij of filet
  • 4 extra mager knak worstje
  • 50 gram zoutvlees (uitgekookt!)
  • 1 pot (ongeveer 700 gram) Bruine bonen
  • 2 eetlepels olie
  • Bosje selderij
  • 1 ui
  • zoveel knoflook als jij wilt
  • 1 vlees tomaat
  • 1 peper (geel of rood)
  • 8 Piment balletjes
  • 1 tl gemberpoeder
  • 1 kruidnagel
  • 2 eetlepels ketjap
  • knoflook poeder
  • Uien poeder
  • witte peper

Werkwijze

Snij je kip in blokjes en leg te marineren in de ketjap met de uienpoeder, knoflookpoeder en witte peper. Snij het uitgekookte zoutvlees, tomaat, ui en de knakworstjes ook in kleine blokjes.

Bak in de pan in 2 eetlepels olie de gesnipperde ui. Als deze glazig word voeg je de knoflook toe. Zet het vuur laag zodat het niet aanbrand want dan word de knfolook bitter. Voeg je tomaat en gemberpoeder toe en bak nog 1 minuutje op laag vuur met de deksel op de pan. Zet het vuur iets hoger en voeg al je vlees stukjes toe. Bak dit tot de kip helemaal is dichtgeschroeid. Als de kip is dichtgeschroeid doe je kruidnagel, gemberpoeder, piment balletjes erbij.

Doe dan de hele pot bruine bonen in de pan bij je vlees. Vul dan de helft van dezelfde pot met water en voeg dat ook toe. Stamp wat van de bonen in de pan fijn en roer het goed door voordat je de selderij erbij doet en de peper er legt.

Laat dit ongeveer 45 minuten door sudderen met de deksel op de pan.

Eet smakelijk.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *