Op zoek naar een ontbijt dat zichzelf maakt terwijl jij slaapt? Deze Chocolade-Koffie Chia Pudding is romig, eiwitrijk en vol kicks van koffie en cacao. Perfect voor drukke ochtenden of als zoete trek-killer. Simpel, voedzaam en 100% aanpasbaar aan jouw smaak!
Bonus:
Voor een extra eiwitboost meng je een schep vanilleproteïnepoeder door het mengsel (+10 g eiwit!).
Tiramisu Chia Pudding: Een Overnight Delight!
Ingrediënten
- 90 gram chiazaad
- 540 ml Alpro proteine melk
- 15 gram cacao poeder
- 3 shots espresso
- 3 el maple syrup
Instructies
- In drie kommetjes of weckpotjes: meng de chiazaadjes, cacaopoeder, Alpro yoghurt en espresso grondig. Voeg maple syrup toe en roer opnieuw.
- Dek af en zet minstens 4 uur in de koelkast (liefst een nachtje!). Roer na 30 minuten even door om klontjes te voorkomen.
- Is de pudding te dik? Roer er een scheutje plantaardige melk door. Te dun? Voeg een extra theelepel chiazaad toe en wacht 30 minuten.
- Schep in een kom, voeg toppings naar keuze toe en geniet! Als toppings gebrui je vers fruit (bv. banaan of frambozen), granola, kokosrasp of een scheutje amandelmelk.
- 🌱 Vegan? Je bent er al – de Alpro yoghurt is plantaardig!☕ Geen espresso? Gebruik 1 theelepel instantkoffie opgelost in 1 el heet water.🍫 Dubbel chocolade: Voeg 10 g pure chocoladeschilfers toe aan het mengsel.🍌 Fruitliefhebber? Prak een halve banaan door het mengsel voor natuurlijke zoetigheid.⏲️ Mealprep: Maak 3 porties tegelijk en bewaar tot 4 dagen in de koelkast.