scroll naar beneden voor het volledige recept
Dit gerecht is een perfecte mix van pittig, zoet en hartig, dankzij de Koreaanse gochujang. Met malse stukjes kip en knapperige groenten wordt het geheel omhuld door een heerlijke, licht pittige saus. Ideaal voor wie van een smaakvolle maaltijd houdt die niet te veel tijd in beslag neemt. Serveer het met gestoomde rijst voor de gezinsleden die niet kh arm eten. Dit is een snelle doordeweekse maaltijd waar je altijd extra groenten aan toe kunt voegen voor een voedzame twist.
Gochujang is de ster van dit gerecht en zorgt voor die kenmerkende Koreaanse kick, perfect in balans met een vleugje honing en de umami van sojasaus. Een smaakexplosie die je keer op keer wilt maken! Je vind Gochujang bij een Amazing oriental maar ik zag laatst ook in de jumbo de gochujang tussen de schappen staan.
Chicken Gochujang stir Fry
Ingrediënten
- 125 gram kipfilet
- 1 theelepel baking soda
- 1 Rode Ui
- 50 gram broccoli
- 50 gram paddestoelen
- 1 paprika
- 1 wortel
- 1 eetlepel gochujang
- 1 eetlepel geraspte gember
- 1 teen knoflook
- scheutje light soy sauce
- scheut water
- 1 theelepel Xanthaam Gum
Instructies
- Snij de kip in stukjes en meng dit met je bakingsoda en een scheutje . Zet het in ieder geval 15 minuten opzij.
- Snij intussen je groente. Je paparika snij je in reepjes en je broccoli in hele kleine roosjes (dan gaart het sneller). Borstel je paddestoelen zorgvuldig af.
- Meng de gember, knoflook, soysauce en het water met de gochujang. Het mengsel mag beste wat (waterig overkomen). Je kunt een beetje zoetstof erbij doen om de smaken wat te balanceren maar dat is niet perse nodig. Gebruik je vloeibaar zoetstof dan is een druppel echt genoeg.
- Bak eerst je kip in de pan met een antiaanbaklaag. Als de kip voldoende is dicht geschroeid haal je het uit de pan en doe je het gochujang mengsel in de pan. Als er rook vanaf komt voeg je de groente toe. Bak dit een paar minuten tot de groente zacht beginnen te worden en voeg dan de kip toe. Kook het tot de kip helemaal gaar is. Is de saus nog iets te waterig dan kun je dit oplossen door wat Xanthaam toe te voegen.
- Serveer dit met (jasmijn)rijst voor de mensen die niet koolhydraatarm eten.Let op: Het filmpje is voor hetzelfde recept maar in Fase III. De olie die je in het filmpje ziet laat je dus weg voor Fase II