350 kcal
Portie: 2 Serveer 1 wafel en 100 gram kip per persoon
Bereidingstijd: 45 min
Recept
Voor de waffles:
4 eieren
30 gram kokosmeel
40 gram suikervrije poeder suiker
2 theelepels vanillie extract
60 gram kokosolie
2 eetlepels ongezoete amandel melk
1 theelepel bakpoeder
Gebruik 2 eetlepels beslag per waffle. Je kunt er met dit beslag 10 waffles maken. Vries wat je over hebt in. Je kunt het een nacht voor je het gaat eten ontdooien en opwarmen in je broodtoaster
Voor de kip 2 porties
200 gram kipfilet
Amandelmelk met een scheutje azijn en hot sauce ( 30 min marineren)
Opgelopt ei
60 gram Knabbelspek
Paprika poeder
Uienpoeder
Knoflook poeder
Suikervrije stroop
werkwijze
Snij je kip in stukken en leg het ter marineren in de amandelmelk, azijn en hot sauce.
Maak het beslag voor de wafels van alle ingredienten in je keukenmachine of met de mixer . Gebruik 2 eetlepels beslag per wafel. Je kunt er met dit beslag 10 wafels maken. Vries wat je over hebt in. Je kunt het een nacht voor je het gaat eten ontdooien en opwarmen in je broodtoaster.
Als je de wafels hebt gemaakt panneer je de kipfilet. Doe de knabbelspek in de keukenmachine en maal het fijn. A Niet te lang want dan word het een pasta. ls je amandelmeel gaat gebruiken kun je deze stap overslaan. Doe het in een schaaltje en doe er de droge kruiden bij. Kluts in een apart schaaltje het ei. Haal de kip uit de marinade en haal het eerst door de ei heen en bedek het dan met de gekruide knabbelspek of met amandelmeel.
Bak de kip in de airfryer op 200 graden tussen de 15 en 18 minuten. Keer ze halverwege om.