Chili Cheese Fries

Als je denkt aan Chili Cheese Fries, zie je waarschijnlijk een lekker rommelig bord comfort food voor je, vol frietjes, pittige chili en gesmolten kaas. Heerlijk, toch? Maar ja, niet bepaald de beste keuze als je een beetje op de koolhydraten en calorieën wilt letten. Daarom heb ik een lichtere, gezondere versie voor je bedacht die net zo lekker is!

In plaats van aardappelen gebruik ik knolselderij. Ja, knolselderij! Het klinkt misschien niet zo spannend, maar geloof me, deze groente tovert je frietjes om tot knapperige, smaakvolle hapjes die perfect passen bij de chili en kaas. En in plaats van de zware kaas en vette chili, houden we het licht met mager gehakt en vegan cheddar van Violife. Je krijgt diezelfde heerlijke cheesy bite, zonder schuldgevoel!

Spice it up!

Het leuke aan dit gerecht is dat je het helemaal naar jouw smaak kunt maken. Houd je van wat meer pit? Gooi er wat extra cayennepeper of een paar plakjes verse jalapeño’s overheen. Extra toppings? Ja, graag! Denk aan verse koriander en een scheutje limoensap voor dat frisse, extra smaaklaagje.

Hier zijn wat toppings die superlaag in calorieën zijn, maar wel je gerecht een boost geven:

  • Verse tomatenblokjes voor een sappige, frisse touch.
  • Ingelegde jalapeño’s als je van een beetje zuur en pit houdt.
  • Fijngehakte rode ui voor die lekkere crunch en een scherp randje.

Vegan? Geen probleem!

Wil je een vegan versie maken? Dat is ook super easy! Je kunt het mager gehakt gewoon vervangen door fijngehakte champignons. Ze zijn lekker umami en vullen de chili perfect aan. Zo wordt dit gerecht 100% plantaardig en nog steeds ongelooflijk smaakvol!

Maak het jouw favoriete versie

Of je nu gaat voor de pittige variant, een frisse topping, of de vegan optie, deze Chili Cheese Fries zijn de perfecte manier om te genieten van comfort food zonder je zorgen te maken over koolhydraten of calorieën. Dus, ga lekker los met je creativiteit en geniet van deze lichtere, maar oh zo lekkere versie van een klassieker!

Chili Cheese Fries

De perfecte comfort food met een gezonde twist
Voorbereidingstijd 20 minuten
Bereidingstijd 30 minuten
Totale tijd 45 minuten
Gang Diner, lunch
Keuken Amerikaans
calorieën 400 kcal

Ingrediënten
  

Voor de frietjes

  • 1 knolselderij
  • 1 theelepel olijfolie of olijfolie spray
  • 1 theelepel paprika poeder
  • knoflookpoeder
  • zout en peper naar smaak

Voor de Chili

  • 200 gram extra mager gehakt kalkoen of kip mag ook
  • 1 rode paprika
  • 1 groene paprika
  • 1 ui
  • 1 teen knoflook
  • 1 eetlepel tomatenpuree
  • 1 theelepel chilipoeder
  • 0,5 theelepel komijn poeder
  • zout
  • peper
  • cayennepepr naar smaak
  • 100 ml boullion (alleen als nodig)

toppings

  • 60 gram vegan cheddaar Violife
  • verse koriander
  • Jalepenos
  • Limoensap

Instructies
 

Knolselderij frietjes bereiden:

  • Verwarm de oven voor op 200°C. Schil de knolselderij en snijd deze in dunne frietjesvorm. Meng de knolselderij frietjes in een grote kom met olijfolie (of spray), paprikapoeder, knoflookpoeder, zout en peper. Zorg ervoor dat de frietjes goed bedekt zijn met de kruiden. Leg de frietjes in een enkele laag op een bakplaat met bakpapier en bak ze in de oven gedurende 30-35 minuten. Draai ze halverwege om voor een gelijkmatige garing en bak ze tot ze goudbruin en knapperig zijn.

Chili maken

  • Verhit een koekenpan op middelhoog vuur en bak het mager gehakt zonder extra olie tot het rul is. Laat overtollig vet weglopen indien nodig.Voeg de ui en knoflook toe en bak tot ze zacht en geurig zijn, ongeveer 3 minuten. Voeg de rode en groene paprika toe en bak nog eens 3-4 minuten tot de paprika's zacht beginnen te worden. Voeg de tomatenpuree, chilipoeder, komijn, paprikapoeder, zout en peper (en cayennepeper indien gewenst) toe. Roer goed en laat het geheel nog 5 minuten sudderen, zodat de smaken goed mengen. Hou je chili goed in de gaten als de groente niet genoeg vocht loslaat voeg je wat van de bouillon toe.

Chili Cheese Fries samenstellen:

  • Haal de knapperige knolselderij frietjes uit de oven en verdeel ze over twee borden. Schep de chili over de frietjes en zorg dat alles goed bedekt is. Strooi de geraspte vegan cheddar (Violife) over de chili en zet het geheel 2-3 minuten terug in de oven of onder de grill, totdat de kaas mooi gesmolten is.
  • Haal de Chili Cheese Fries uit de oven en garneer met verse koriander, jalapeño plakjes en een scheutje limoensap, indien gewenst.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept