diner: gegrilde groente met kippenpoot

recept

  • 1 hele kippenbout
  • 1 courgette
  • 1 aubergine
  • 1 paprika geel
  • 1 paprika groen
  • 1 rode ui

Voor de kipmarinade

  • 1 eetlepel Paprika poeder
  • 1 theelepel Uien poeder
  • 1 theelepel Cayenne poeder
  • 1 theelepel oregano
  • 1 theelepel kurkuma
  • 1 theelepel Knoflookpoeder
  • Zout en Peper naar smaak

(heb je kipkruiden dan kun je deze ook gebruiken. Ik kies meestal voor Goya Adobe all purpose spicy mix)

werkwijze

Snij je groente in grove stukken en leg die in een ovenschaal. Kruid je groentes licht met wat zout en peper. e

Als jouw ovenschaal een rekje heeft plaats dit dan over de groente heen. Bestrooi je schone kip royaal met alle kruiden hierboven of je gekozen kruiden mix. Leg je kip op het rekje boven je groente. Op deze manier druipt het vet van het kip op je groente en krijgt het een heerlijke smaak. Bak je kip op 180 graden ongeveer 40 minuten. De kip is klaar als de binnen tempratuur 70 graden heeft bereikt. Heb je geen thermometer? Kijk dan goed naar het pootje. Als de kip bij het pootje los komt van het botje is de kip gaar.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *