EI-SALADE MET KOMKOMMER

200 kcal

Portie: 1

Bereidingstijd: 15 min

ingredienten

  • 4 eieren
  • 50 gram huttenkase of buffel cottage cheese of een vegan cheese
  • 1 grote eetlepel gesnipperde rode ui
  • klein beetje citroensap (mischien een theelepel)
  • 2 theelepels dijon mosterd
  • 1 verse bieslook en/ of peterselie
  • zout en peper

Om het mee te eten

  • 1 uitgeholde komkommer
  • komkommer schijfjes
  • wasa tussendoortje

werkwijze

Kook je eieren hard. Meng terwijl je wacht de kaas en de rest van de ingredienten bij elkaar. Je mag het lekker door elkaar prakken. Als de eieren gekookt zijn haal je uit 3 van ze de eigelen. Deze hebben we niet nodig. De rest van de eieren snij je helemaal fijn en doe je bij het mengsel. Breng op smaak met peper en zout.

  • Je kunt dit eten met een hele uitgeholde komkommer. Snij de kommer over de lengte door de helft en haal de zaadlijsten eruit. De ruimte die achterblijft vul je met het mengsel. Garneer met de bieslook en peterselie.
  • Je kunt ook de komkommer in schijfjes snijden en daar de ei salade op doen.
  • Je zou ook je tussendoortje kunnen combineren hiermee. Neem dan later op de dag als tussendoortje bijvoorbeeld wat snoepgroente.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *