Een fajita bowl is een salade waarin je alle ingredienten vindt van een fajita zonder alle calorieen. Het is prefect voor mealprep omdat het ook nog eens veelzijdig is.

Je kunt gemakkelijk je rijst vervangen voor een volkoren wrap als je verveelt raakt en het vult enorm dus je zit nog uren vol. Let erop dat je rijst uit kan drogen als je de bakjes niet goed afsluit. Heb je toch onverhoopt een iets drogere maaltijd dan je wilt, maak dan van een ui, tomaat, koriander en wat peper en zout een kleine salsa in je foodprocessor. Je kunt deze dan als een soort jus over je bowl gieten. Een beetje guacemole doet ook wonderen maar let wel op het aantal calorieen want die zijn flink hoog in een avocado.

Eet smakelijk!

Fajita bowl

Porties 3

Ingrediënten
  

  • 3 rode paprika
  • 3 gele paprika
  • 240 gram black beans
  • 210 gram rijst ongekookt gewogen
  • 375 gram kipfilet
  • 3 tomaat
  • verse koriander vers
  • 120 gram mais
  • 150 gram avocado
  • 2 tl komijnpoeder
  • 2 tl paprika poeder
  • 1 tl uien poeder
  • 0,5 tl koflookpoeder
  • 0,5 tl chilipoeder
  • 2 tl zout
  • 0,5 tl oregano
  • 1 tl zwarte peper
  • 1 hele jalepeno of groene peper

Instructies
 

  • Kook de rijst in de rijstkoker of volgens de instructies op de zak op pak.
  • Sla je kipfilet plat met een deegroller en kruid de kip met de droge kruiden. Snij de paparikas in reepjes en voeg die toe aan de kip. Bak alles in de oven op 180 graden ongeveer 40 minuten
  • Bak in een theelepel olie een halve gesnipperde uit. Voeg de bonen met het vocht uit het blikje toe. Kruid het geheel met wat zout, koriander en komijn poeder naar smaak. Kook op zeer zacht vuur ongeveer 20 minuten
  • Haal je groente en kip uit de oven als het gaar is en verdeel alles over drie bakjes in gelijke porties.
  • Maak in een apart bakje wat pico de gallo. Snij hiervoor je tomaat zonder pitjes in blokjes en snipper je ui, jalepeno en koriander. Schep het door elkaar met wat zout en een klein beetje olie. Bewaar dit in sausbakjes voor bij je maaltijd.
  • Het is ontzettend lekker om hier ook avocado bij te eten, kijk wel uit naar de juiste hoeveelheden!