Garnalen Ceviche

250 kcal

Aantal porties: 1

Bereidingstijd: 20 min

@sheridasworld

Recept voor 2 personen 250 calorien per portie 250 gram cocktail garnalen 2 komkommers 4 riijpe tomaten 400 ml tomatensap 1 rode ui Sap van 1 lime Naar smaak: Verse koriander Verse rode peper Jalapeños Tabasco chipotle Light soy sauce Zout Eet smakelijk #kokenenafvallen #kokenomaftevallen #koken #recepten #afvallen #recept #salade #garnalen #lunch #eten

♬ Afro Love – The Ladyproducer

Ingredienten

  • 125 gram roze garnalen
  • 2 tomaten
  • 1 komkommer
  • 1rode ui
  • 200 ml tomatensap
  • sap van 2 citroenen of limoenen
  • Verse Koriander
  • Verse rode peper
  • Jalepenos
  • Tabasco Chipotle
  • Light Soy sauce
  • Zout

Vegetarisch

  • 200 gr bloemkoolrijst
  • Nori blaadjes

Werkwijze

Hak je roze garnalen fijn en knijp je limoenen erover uit. Schep het goed door en zet de garnalen dan afgedekt opzij zodat de sap in de garnalen kan gaan werke n minimaal 30 minuten). Snij de tomaten, rode ui en komkommer in kleine blokjes nadat je de zaadlijsten hebt verwijdert. Maak een sausje van tomatensap, tabasco chipotle en light soy sauce. Breng het op smaak met wat zout en voeg bij de garnalen. Proef het nu en bepaal hoeveel van de rode peper en jalepenos je erbij gaat doen. Garneer het met een handje verse koriander.

Vegetarisch: vervang de garnalen door bloemkoolrijst (kun je zo kopen of zelf maken met je hakmolen. Doe de ui en rode peper erbij als je de limoensap erdoor heen doet. Voeg ook wat fijn gescheurde nori blaadjes toe voor een meer “vis-achtige” smaak.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *