250 kcal
Aantal porties: 1
Bereidingstijd: 20 min
Ingredienten
- 125 gram roze garnalen
- 2 tomaten
- 1 komkommer
- 1rode ui
- 200 ml tomatensap
- sap van 2 citroenen of limoenen
- Verse Koriander
- Verse rode peper
- Jalepenos
- Tabasco Chipotle
- Light Soy sauce
- Zout
Vegetarisch
- 200 gr bloemkoolrijst
- Nori blaadjes
Werkwijze
Hak je roze garnalen fijn en knijp je limoenen erover uit. Schep het goed door en zet de garnalen dan afgedekt opzij zodat de sap in de garnalen kan gaan werke n minimaal 30 minuten). Snij de tomaten, rode ui en komkommer in kleine blokjes nadat je de zaadlijsten hebt verwijdert. Maak een sausje van tomatensap, tabasco chipotle en light soy sauce. Breng het op smaak met wat zout en voeg bij de garnalen. Proef het nu en bepaal hoeveel van de rode peper en jalepenos je erbij gaat doen. Garneer het met een handje verse koriander.
Vegetarisch: vervang de garnalen door bloemkoolrijst (kun je zo kopen of zelf maken met je hakmolen. Doe de ui en rode peper erbij als je de limoensap erdoor heen doet. Voeg ook wat fijn gescheurde nori blaadjes toe voor een meer “vis-achtige” smaak.