Garnalen in zoetzure saus

350 kcal

@sheridasworld

Recept Marinade Garnalen Chinese kookwijn (shao shin) Peper en zout voor de saus: 1 eetlepel tomaten puree 2 eetlepels light soya saus 2 theelepels zoet stof ( meer als je van zoet houd) 4 eetlepels azijn 5 eetlepels jus d’orange Voor je rest: 150 gram tiger prawns per persoon Rode gele en groene paprika paksoy Lente ui Knoflook Garneer met chilivlokken en de groene stukjes lente ui. Eetsmakelijk #eten #afballenzonderdieet #koken #recept #kooktip #garnalen #roerbak #gezondevoeding #gezondeten #eten

♬ ThisIsWhatYouCameFor(Remix) – HEST

recept

150 gram tiger prawns per persoon
Rode gele en groene paprika
paksoy
Lente ui en chilivlokken ter garnerening

voor de marinade Garnalen:
Chinese kookwijn (shao shin)
Peper en zout

voor de saus:

1 teen knoflook 1 theelepel xantham gom
1 eetlepel tomaten puree
2 eetlepels light soya saus
2 theelepels zoet stof ( meer als je van zoet houd)
4 eetlepels azijn
5 eetlepels jus d’orange



werkwijze

Maak als eerste de marinade van de ingredienten en leg daar je garnalen in. Snij je groente in stukken van ongeveer 3 centimeter. Hou het groene gedeelte van de paksoy apart.

Maak dan de roerbaksaus van de ingredienten. Als je alles klaar hebt zet je de pan aan op hoog vuur. Doe als eerste de garnalen in de pan. Bak ze kort en haal ze er weer uit. Dan doe je de saus in de pan. Als de saus begint te brorrelen kun je de groente (behalve het groene gedeelte van de paksoy) erbij doen. Bak het op hoog vuur ongeveer 5 minuten. Je kunt dan de garnalen en de groene paksoy erbij doen. Bak het nog even kort tot de garnalen gaar zijn en haal het dan direct uit de pan en plaats het in je bord. Garneer met chilivlokken en de groene stukjes lente ui. Serveer direct

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *