Garnalenburger met koolrabi friet

@sheridasworld

Garnalen burger met koolrabi friet 300 kcal Voor de burger: 350 gram garnelen Pureer de helft en snij andere helft grof. kruid met knoflook, uienpoeder en old bay. Combineer en vorm 2 burgers. Leg ze minimaal 30 min in de koelkast om op te stijven voor je ze bakt Cloud buns: 3 eiwittten 0,5 tl bakpoeder Mix op de hoogste stand tot je er pieken van kan trekken. Vorm de broodjes en bestrooi de bolle kant met sesam zaadjes Bak in de oven op 180 graden ongeveer 15 min Voor de koolrabi frietjes 1 koolrabi Schil en snij in frietjes Kook ze tot ze bijna gaar zijn. Bestrooi met knoflook en uien poeder, zout cajun en paprika poeder. Doe er een eetlepel zonnebloem olie overheen en meng goed. Bak af in de airfryer op 200 graden 15 minuten. Eet smakelijk #CapCut #lekker #afvallen #lekkereten #koolhydraatarm #yummie #koken #recept

♬ original sound – Evan The DJ

Ken je dat gevoel, wanneer je iets nieuws probeert en het meteen een hit is? Dit garnalenburger-recept was precies zo’n ontdekking voor mij. Ik wilde iets anders dan de standaard visburger en besloot een twist te geven aan het klassieke recept. Wat begon als een spontane keukenexperiment, is nu een favoriet geworden. De sappige garnalen gecombineerd met de luchtige cloud buns en knapperige koolrabi frietjes zorgen voor een heerlijk lichte maaltijd die perfect in balans is. En het beste? Slechts 300 kcal per portie!

Garnalen burger koolrabi friet

Bereidingstijd 40 minuten
Gang Hoofdgerecht
Keuken schaaldieren

Ingrediënten
  

Voor de burger

  • 175 gran garnalen
  • knoflookpoeder
  • uienpoeder
  • paprika poeder
  • peper
  • Old Bay seasoning

Voor de cloud bun

  • 3 eiwitten
  • 0,5 bakpoeder

Voor de frietjes

  • 1 koolrabi

Instructies
 

Zo maak je de burger:

  • Pureer de helft van de garnalen in een keukenmachine tot een glad mengsel. Snijd de andere helft grof, zodat je een mooie structuur behoudt. Meng de garnalen samen met de knoflookpoeder, uienpoeder en Old Bay kruiden. Vorm met je handen twee burgers van het garnalenmengsel. Leg de burgers minimaal 30 minuten in de koelkast om op te stijven. Bak de burgers in een pan op middelhoog vuur totdat ze goudbruin en gaar zijn.

Zo maak je de cloud bun

  • Klop de eiwitten met het bakpoeder in een kom op de hoogste stand tot stijve pieken. Vorm met een lepel of spuitzak kleine ronde broodjes op een bakplaat bekleed met bakpapier. Bestrooi de bovenkant van de broodjes met sesamzaadjes. Bak de broodjes ongeveer 15 minuten in een voorverwarmde oven op 180°C, tot ze goudbruin en luchtig zijn.

Zo maak je de frietjes

  • Schil de koolrabi en snijd deze in frietjesvorm. Kook de koolrabifrietjes in water totdat ze bijna gaar zijn. Giet de frietjes af en meng ze met de kruiden. Bak de frietjes vervolgens 15 minuten in de airfryer op 200°C, tot ze goudbruin en knapperig zijn.
  • Beleg je cloudbun met wat sla en tomaat. Verder kun je als je in Fase III bent wat mayo toevoegen. In Fase II gaat dit niet.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept