Soy marinated egg met rijst en Chinese kool
Ingrediënten
- 3 L ei
- 6 el soy sauce
- 3 el mirin
- 150 ml water
- 1 teen knoflook
- 1-3 schijfjes verse gember
- 450 gram chinese kool
- 1 tl oestersaus
- 1 tl sesam olie
- chilivlokken
- 60 gram rijst gekookt gewogen
Instructies
- Kook de eieren 6-7 minuten, schrik af in koud water, pel voorzichtig. Meng sojasaus, mirin, water en optionele smaakmakers. Leg de eieren in een afsluitbaar bakje en bewaar in de koelkast (minstens 2 uur, liefst overnight).
- Verhit sesamolie in een wok, fruit de knoflook 30 sec.Voeg kool toe, bak op hoog vuur 3-4 min. tot ze slap wordt. Blus met oestersaus en chilivlokken.
- Schep de rijst op, leg de kool ernaast, top met het halve soy-ei. Besprenkel met extra marinade voor smaak.