Niet gecategoriseerd

Gemarineerd ei met rijst en Chinese kool

Soy marinated egg met rijst en Chinese kool

Porties 3
calorieën 484 kcal

Ingrediënten
  

  • 3 L ei
  • 6 el soy sauce
  • 3 el mirin
  • 150 ml water
  • 1 teen knoflook
  • 1-3 schijfjes verse gember
  • 450 gram chinese kool
  • 1 tl oestersaus
  • 1 tl sesam olie
  • chilivlokken
  • 60 gram rijst gekookt gewogen

Instructies
 

  • Kook de eieren 6-7 minuten, schrik af in koud water, pel voorzichtig. Meng sojasaus, mirin, water en optionele smaakmakers. Leg de eieren in een afsluitbaar bakje en bewaar in de koelkast (minstens 2 uur, liefst overnight).
  • Verhit sesamolie in een wok, fruit de knoflook 30 sec.Voeg kool toe, bak op hoog vuur 3-4 min. tot ze slap wordt. Blus met oestersaus en chilivlokken.
  • Schep de rijst op, leg de kool ernaast, top met het halve soy-ei. Besprenkel met extra marinade voor smaak.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept