GEROOSTERDE AUBERGINE MET TOMATENSAUS

300 kcal

Portie: 1

Bereidingstijd: 1 uur

@sheridasworld

Geroostere aubergine met vleessaus 2 aubergines; 1 heel geroosterd de ander in helften 250 gram kipgehakt 1 kleine ui Knoflook Olijfolie 1 eetlepel tomaten puree 125 ml soffrito Oregano en tijm Pecorino/ parmezaan of feta Tip. Laat de knoflook en ui 6-9 minuten zweten voordat je de rest toevoegd. Eet smakelijk #makkelijkrecept #recept #koken #aubergine #eggplant #kamado #bbq #afvallen #koolhydraatarm #lekker #lekkereten

♬ Reflections on 52nd – AGM3

ingredienten

1 aubergine gehalveerd

Voor de saus:
250 gram kipgehakt
1 kleine ui
Knoflook
1 eetlepel tomaten puree
125 ml passata
Oregano en tijm

werkwijze

Natuurlijk is dit lekker op de barbeque maar je kunt dit prima in de oven maken. In het filmpje gebruik ik kaas. Dat laten we in deze fase weg, net als de olie.

Snij je aubergine door midden en maak het heel licht vochtig. Doe je aubergine in de oven op 200 graden voor ongeveer 40. Blijf erbij want het kan hard gaan. In het filmpje maak ik het voor 2 personen. Doe je dit niet en maak je het voor 1 persoon dan pureer je 1 helft van de aubergine de andere helft laat je na het grillen intact.Terwijl de aubergine in de oven staat maak je de saus.Gebruik 250 gram kipfilet en maak dat in je keukenmachine tot gehakt. Rul dit vervolgens in de pan met knoflook en ui. Laat het zweten op om middelhoog vuur want we gebruiken nog steeds geen olie of boter. Voeg de tomaten puree toe en bak dit kort tot de tomaat ontzuurt is. Als het moet voeg je een heel klein beetje water toe. Voeg na de ontzuring de passata. Schep de helft van de saus in een bakje en leg weg. Je haalt nu uit een helft van je aubergine het vruchtvlees en prakt dit lichtjes. Voeg dit toe aan je saus samen met de verse kruiden en laat het op zacht vuur nog 10 minuten pruttelen. Breng het totaal op smaak met peper en zout. Als de saus klaar is schep je dit over de andere helft van je gegrilde aubergine en kun je eten. Eet smakelijk

Tip

De helft van de saus die je apart hebt kun je invriezen voor de volgende keer dat je dit gerecht gaat eten. Je hoeft dan alleen een verse aubergine te grillen en toe te voegen aan de ingevroren saus.

Vegetarisch: Gebruik ruil gehakt. Kies degene met de minste koolhydraten.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *