Groente-Kippensoep

200 kcal

Hoeveelheid: 8 porties

Bereidingstijd: 3 uur

@sheridasworld

Antwoorden op @Yvonne Noppers Kippensoep met groente 1 kilo harde kip (poelier op de markt) 2 stengels citroen gras 3 laurier blaadjes 1 stuk laos (vers) 1 stuk winterpeen 2 stengels bleekselderij 1 ui 1 sjalot Bosje lente-ui (witte gedeelte) Duim gember 20 piment korrels 1 gele (madam jeanette) of rode (scotch bonnet) peper (niet stuk maken!) 800 gram dijne soepgroente Groente boullion blokjes minder zout meer smaak, zoveel als je nodig hebt. Voor deze pan gebruikte ik er drie. Water; tot je kip net onder staat. Serveer per persoon max 100 gram kip en 300 gram soep per portie voor 200 calorieën per portie. #soep #etenomaftevallen #afvallen #dieet #lekkerkoken #lekkereten #recepten #koken #thuiskok #gezondevoeding #gezondeleefstijl #eettip #kooktips

♬ Afrobeats 2023 mashup – paul cleverlee

ingrediënten

  • 1 kilo harde kip (poelier op de markt)
  • 2 stengels citroen gras
  • 3 laurier blaadjes
  • 1 stuk laos (vers)
  • 1 stuk winterpeen
  • 2 stengels bleekselderij
  • 1 ui
  • 1 sjalot Bosje lente-ui (witte gedeelte)
  • Duim gember
  • 20 piment korrels
  • 1 gele (madam jeanette) of rode (scotch bonnet) peper (niet stuk maken!)
  • 800 gram fijne soepgroente
  • 3 groente bouillon blokjes
  • Zout en peper naar smaak

Werkwijze

Maak je kip goed schoon en verwijder prutjes en veren. Bak dan je kip in een pan tot het goudbruin is. Haal de kip uit de pan en doe er een klein beetje water bij. Schraap de vastgekoekte kipstukjes van de bodem maar haal ze er niet uit! Doe je kip weer in de pan en voeg water toe tot de kip net onder staat. Schraap eventueel schuim van het water af en verwijder dit. Hier zitten onzuiverheden in en dat resulteert in een troebele soep.

Laat het een goede 30 minuten koken en voeg dan je aromaten toe (citroengras, gember, Laos. Laurie, piment, lente-ui, bleekselderij en sjalot). Laat dit een paar uur op zacht vuur door sudderen. Haal je kip na een uur eruit en pluis deze van de botjes af. De botjes kunnen weg het vlees bewaar je en weeg je.

Giet de bouillon af door een zeef. De aromaten heb je niet meer nodig dus die kun je gebruiken voor compost of mag weg. Bak dan in een pan je fijne soepgroente aan tot de geuren loskomen. Voeg dan de bouillon toe en laat nog even sudderen (ongeveer dan 30 minuten). Maak porties van de soep. 1 portie bestaat uit maximaal 100 gram kip en maximaal 350 gram van de soep incl groente

Vegetarische optie: je kunt de kip weglaten. Wil je nog proteine toevoegen dan zou ik kiezen voor ongeveer 100 gram silken tofu die je pas toevoegt als laatste, vlak voor je gaat eten.

TIP: De soep vult en kan makkelijk als maaltijdsoep gegeten worden maar als je de portie verkleint naar ongeveer 250 gram soep en 50 gram kip kun je het prima als tussendoortje eten mocht je dat willen.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *