300 kcal
Porties:1
Kcal:
ingredienten
- 500 gram kalkoenborst (we maken veel en vriezen in wat je niet nodig hebt)
- 1 theelepel zout
- 1 theelepel knoflook poeder
- 1 snufje zwarte peper
- sprinkle worcestershire sauce
- 1 krop ijsbergsla (we gebruiken alleen de grootste bladeren dus zoek een goede uit).
- 1 ui
- 1 heirloom tomaat als je het kunt vinden anders is een vlees tomaat ook goed
- Maak een rauwkost salade van de groentelijst en eet zoveel daarvan als je wilt
Maak van je kip of kalkoenborst gehakt door het in de keukenmachine te doen of met een hakmes heel fijntjes te hakken. Kruid het met peper en zout en rol er dan ballen van. Per bal ongeveer 75 gram van het gehakt. Druk ze plat of gebruik een burger vorm en leg ze even in de koelkast. De burgers die je niet gaat gebruiken kun je invriezen met stukjes vetvrij papier ertussen zodat ze niet aan elkaar gaan plakken.
Snij de grote ui in ringen. In een pan sauteer/ carameliseer je je ui (de ringen mogen niet uit elkaar vallen) gebruikeen scheutje water in plaats van olie of boter. Het sauteren kan best lang duren.
Leg 2 a 3 grote bladeren van je sla op elkaar. Haal de ui uit de pan en leg dat in de bladeren. Daarbovenop doe je een schijf tomaat. Bak nu de twee burgers en leg die erin. Dan weer ui en de tomaat en gebruik als laatste nog meer bladeren van de sla en vouw daarmee de burger dicht. Leuk je burger op met bijvoorbeeld komkommer of augurk. Ik doe er altijd verse jalepenos in want ik hou van pittig. Je mag ook wat van je zero ketchup gebruiken en de dijon mosterd. Let op, dit eten is super messy maar het is wel echt heerlijk. Je kunt een groene of rauwkost salade hierbij eten. Je mag zoveel groente als je wilt erbij zolang je maar rekening houd met de lijst.
TIP
Eet dit lekker thuis met de rest van het gezin aan tafel. Deze maaltijd geeft hilariteit alom aan de eettafel en daarmee creëer je leuke herinneringen. Zo associeren je kids de gezonde burger met dit leuke moment.
Vegetarisch. Gebruik in plaats van kalkoen de bofkip van de Vegetarische slager (niet de mc2)