Deze kalkoenburger met groente frietjes is een heerlijke, lichte twist op de klassieke burger en friet combinatie! In plaats van een zware, vette hap krijg je hier een sappige kalkoenburger boordevol smaak, gecombineerd met knapperige frietjes van groenten. Ideaal voor een gezonde maaltijd die toch vol voldoening zit.
Wat ik hier zo geweldig aan vind, is dat je kunt spelen met de groenten die je erbij serveert—wortel, zoete aardappel, pastinaak, noem maar op! De kalkoenburger is lekker sappig en kruidig, en past perfect bij de geroosterde groente frietjes. Een guilt-free variant op comfortfood, maar nog steeds een echte traktatie!
Of je nu op zoek bent naar een gezonder alternatief voor fastfood of gewoon zin hebt in een voedzame, maar lekkere maaltijd, deze kalkoenburger met groente frietjes zal zeker in de smaak vallen. Perfect voor een doordeweekse avond, maar ook leuk om te serveren tijdens een etentje met vrienden.
Kalkoenburger met groente frietjes
Equipment
- 1 Oven of airfyer
Ingrediënten
Voor de burger
- 500 gram Kalkoengehakt (maak burgers van 80 gram)
- 0,5 theelepel Zout
- 1 eetlepel Adobe all purpose seasoning of kipkruiden
- 1 theelepel Knoflookpoeder
- Zwarte peper
- Worcestershire sauce
Om te bakken
- 1 ei
Voor de frietjes
- 200 gram courgette in reepjes gesneden
- 20 gram pecorino optioneel
Instructies
- vorm van het kalkoen gehakt en de rest van de burger ingredienten ballen van ongeveer 80 gram per stuk. Maak er burgers van met een hamburgervorm of druk ze plat.
- Laat de burgers 20 minuten opstijven in de koelkast
- Snij de courgette in friet vormpjes en haal ze voorzichtig door je ei heen. Zit je in Fase III dan kun je wat pecorino of parmezaanse kaas over de courgette strooien
- Bak de courgette in de oven tot ze gaar zijn op 180 graden
- Bak in een pan met anti aanbaklaag je kalkoenburger en een spiegelei
- Je kunt je burger verpakken in ijsbergsla of het gewoon zo opeten met de frietjes erbij. Eet smakelijk