KAPSALON VAN KALKOEN

350 kcal

Portie:1

Bereidingstijd: iets meer dan een uur (maar het is het waard)

Filmpje volgt!

ingredienten

  • 1 knolselderij
  • 125 gram kalkoen/ kip shoarma (marrokkaanse slager)
  • ijsbergsla
  • tomaat
  • komkommer
  • rode ui
  • Rode peper
  • zout
  • peper
  • vegan philadephia
  • citroensap
  • knoflook
  • peterselie
  • 0% ketchup
  • sambal oelek of een adjuma peper
  • optioneel jalepeno’s
  • optioneel 20 gram geraspte kaas

Werkwijze

Snij het bobbelige gedeelte van de knolselderij af. Schil hem dan met een dunschiller. Snij hem in plakken van ongeveer 2 cm dik. De plakken snij je vervolgens in repen en halveeer je in de vorm van patatjes. Ik heb 2 cm aangehouden maar als je dunner gaat snijden let dan straks als het de airfyer/ oven in gaat goed op want dan gaart het sneller.

Breng een pan met water aan de kook en blancheer de “patat” voor 2 minuten. Laat het dan afkoelen. Zout de patat lichtjes en leg ze in de oven of airfryer en bak ze. In de oven bak je ze 30 a 35 minuten. Flip ze halverwege. In de airfyer iets korten dus flip ze na 10 minuten en hou het vanaf dat moment in de gaten. De puntjes mogen bruin zijn maar niet verbrand.

Bak in een anti aanbak pannetje je shoarma aan. Schroei het dicht en hou het niet langer dan 10 minuten in de pan. Maak nu een oven bestendig bakje klaar. Doe eerst je patat erin en daarbovenop je shoarma. Doe het geheeel nog 20 minuten in de oven en top het 5 minuten voor dat het klaar is met wat (vegan) geraspte kaas. Hou dit onder de 20 gram. Dit is echt alleen voor de mensen die het willen ik adviseer om geen kaas te gebruiken want eigenlijk mag dit pas in fase 3 weer. Maak keuzes die bij je passen. 20 gram kaas is 75 kcal die je bij de 350 kan optellen.

Snij je ijsberg sla, tomaat, komkommer en ui.

Maak een sausje van de vegan philadelphia, knoflook, citroensap en peterselie. Meng de 0% ketchup met sambal of de adjuma peper (afhankelijk hoeveel je van pittig houd). Voor een meer authentieke smaak kun je ook wat komijnpoeder, gesnipperde uien wat peterselie erbij doen maar dit is optioneel

Haal je maaltijd uit de oven, check of de selderij gaar is door een stukje te proeven. Het is gaar als de selderij niet meer naa selderij smaakt maar een aardappel achtig smaakje heeft. Dan mag je de sla en andere groentes overheen leggen. Schenk 2 eetlepels knoflooksaus er op en net zoveel van de ketchup saus als je wilt

It feels like cheating, but its not!

Vegetarisch. Gebruik de vegetarisch shoarma van de vegetarische slager

Tip

De ukkies van mijn zusje zijn hier HELEMAAL gek op! Dit is super met de kleintjes te eten. Ik geef wel iedereen altijd een eigen oven bakje want anders is er ruzie. De bakjes kunnen heel heet worden dus serveer het op een bordje.

2 thoughts on “KAPSALON VAN KALKOEN

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *