Ik vind een ceaser salad echt een van de allerlekkerste salades. Deze salade valt of staat met een goede dressing en een malse sappige kip. Geef je kip een goede massage met je deegroller om deze zo sappig te krijgen. Gebruik olijfolie of een spray om de kip te bakken. Een contact gril is ideaal hiervoor. Bak de kip gaat maar hou er wel een thermometer bij. Bak je kip tot het een binnen temperatuur heeft 70-72 graden. Zo weet je zeker dat het gaar is zonder dat het te droog is. Gebruik een thermometer die je in eht vlees kunt prikken om de tempratuur te bepalen en meet altijd bij het dikste stukje.

Kip Ceasar Salad voor mealprep

Ingrediënten
  

  • 375 gram kipfilet
  • 300 gram boter-, ijberg- of roma salade
  • 3 tomaten
  • 2 tl oregano
  • 1 tl tijm
  • 1 tl rozemarijn
  • Zout en peper naar smaak
  • 240 gram komkommer
  • 3 tomaten
  • 3 eetlepel pijnboom pitjes Kijk of dit past in je deficit

voor de dressing

  • 3 ansjovis filet uit blik
  • 3 eetlepels mayolijn
  • 3 tl mosterd
  • 1 teen knoflook
  • 40 gram parmezaane kaas of pecorino
  • citroensap naar smaak
  • 1 tl Worcestershire saus

Instructies
 

  • Maak de dresing door alle ingredienten in een foodprocessor of blender te mengen tot een gladde saus
  • Kruid je kip met de tijm. oregano en rozemarijn. Breng op smaak met zout en peper. Gril de kip of bak in een pan tot het de juiste binnen tempratuur heeft bereikt
  • Begin met in mealprep drie bakjes onderin de dressing te schenken. Leg hierboven op de gegrilde kip in stukjes gesneden. Daarbovenop de tomaat en komkommer en als laatste je sla. Dit doe je zodat de sappen je sla niet ontrekken van hun vocht en dus lekker juicy blijft. Het gekookte ei bewaar je apart en kun je op de dag zelf vierendelen en aan je salade toevoegen
  • Als je gaat eten hou je het bakje ondersteboven boven je bord. Eet smakelijk