250- 300 kcal
Aantal Porties: 1
Bereidingstijd: 30 minuten
ingrediënten
- 150 gram kipfilet
- Theelepel baking soda
- 0,5 rode paprika
- 0,5 groene parika
- 1 ui
- Paksoi (groene blaadjes)
- 100 gram broccoli
- Voor de marinade:
- 3 eetlepels light soy sauce
- 3 teentjes knoflook
- 1 theelepel Xantham gum (optioneel)
- Duimpje verse gember
- Chili vlokken (optioneel)
Dit is een snel gerecht dus snij al je ingrediënten eerst zoals je ze wilt hebben en zet ze klaar. Als het eenmaal in de pan gaat is het supersnel klaar. Maak de marinade door alle ingrediënten behalve de xantham gum in je keukenmachine te hakken. Het hoeft niet superfijn te zijn. Is het iets te dik voeg dan een klein scheutje water toe
Snij de kipfilet in dunne plakjes en doe in een bakje met een halve theelepel baking soda. Doe de marinade erbij, geef het een korte massage en laat het 20 minuten staan. Snij intussen je paprika’s en ui in grove stukken. Je wilt het niet te fijn hebben. Halveer de roosjes van de broccoli. Deze groente heeft het langst nodig om te garen dus hoe kleiner je die snijdt hoe beter. Wil je toch groter stukken broccoli blancheer ze dan 1 minuut in kokend water voor je ze bij de roerbak doet
Verwarm je pan en als er lichte rook vanaf komt schroei je de kip snel dicht op hoog vuur. Haal de kip uit de pan en doe een klein scheutje light soya saus in de pan. Doe dan meteen je groente erbij. Bak het onder constant roeren even op en voeg dan de kip weer toe. Als laatst vlak, voor de kip gaar is, doe je de blaadjes paksoy erbij. Het is goed opletten want je wilt de groente gaar maar niet slapjes. Haal de pan dus van het vuur als de kleuren van je groente nog lekker fel zijn.
Vegetarische optie: gebruik kipstukjes van het AH huismerk, je hoeft deze niet te bewerken met baking soda maar wel met de marinade.
Als je dit voor je gezin maakt serveer dan voor de rest van het gezin met noodles. Mijn gezin houd erg van de noodles van het merk YumYum. Ik haal dan eerst mijn portie uit de pan als het klaar is en voeg dan de noodles toe aan wat er nog in de pan zit.Beste is dan wel de noodles van te voren apart te koken volgens de aanwijzingen op zodat je de groente niet overgaar kookt terwijl je de noodles bij bakt. Maak je noodles dus al klaar bij je voorbereidingen.
Tip: Snij, hak en pureer eerst alles wat je nodig hebt voor je de pan aanzet. Het daadwerkelijk bakken is kort dus je hebt geen tijd om dingen tegelijk te doen.