260 kcal
Hoeveelheid: 1 portie
Bereidingstijd: 15 minuten
ingredienten
- 100 gram Surimi krab
- 1 eetlepel zalmeitjes (tobiko)
- dun gesneden ijsbergsla
- 1 komkommer
- 1 middelgrote wortel
- 1 eetlepel kewpie mayonnaise
- sap van een citroen
- Siracha
- zoetstof (optioneel)
- groene gedeelte van de bosui in ringetjes gesneden
Werkwijze
Scheur de surimi in reepjes. Snij de wortel jullienne. Je kunt dit ook al zo kopen maar het is wat aan de prijzige kant. Snij de komkommer in dunne reepjes. Je kunt een dressing maken van de (japanse) Mayo, citroensap, siracha en zoetstof. Heb je geen citroen in huis dan kan azijn ook. Mix dit goed door elkaar en leg het op een bedje van de dungesneden ijsbergsla. Die er een goede eetlepel Kani boven op en garneer met de ringetjes bosui.
Vegetarisch: Probeer dit met vegan sashimi van Vegan Zeastar. o.a. Verkrijgbaar bij Jumbo
Eet smakelijk