Voor 2 personen 300 kcal per persoon Benodigdheden 3 courgettes 300 gram rauwe garnalen 2 tomaten in stukjes 2 uien Knoflook/gember/kurkuma blok (Zie knoflook filmpje) 1 theelepel MSG (optioneel) Peper Zout Boullion poeder naar smaak 2 eetlepels masala opgelost in water 1 eetlepel olijfolie Optioneel een ajuma peper Werkwijze: Snij de courgette in 1,5 cm dikke plakken Snij de ui in ringen Bak de ui op laag vuur ongeveer 10 minuten in de olijfolie Als de ringen goudbruin en zacht zijn doe je de stukjes tomaten erbij samen met de gember knoflook kurkuma en de masala slurry. Bak dit nog een paar minuten op middellaag vuur. Voeg dan de schone garnalen erbij en bak 3 minuten. Haal de garnalen eruit en doe de courgette erbij. Stoof het ongeveer 20 min en blijf kijken naar het vocht. Bakt de courgette aan dan doe je er een klein beetje water bij. Breng op smaak met boullion poeder, MSG en witte peper. Voeg de laatste 5 min de garnalen weer toe. Eet smakelijk #masala#lekker#garnalen#courgette#surinaams#koken#lekkereten#afvallen#nomnom
Knoflook/gember/kurkuma ijsblokje (of een theelepel van alles)
1 theelepel MSG (optioneel)
Peper
Zout
Boullion poeder naar smaak
2 eetlepels masala opgelost in water (slurry)
Optioneel een ajuma peper
Werkwijze
Snij de courgette in 1,5 cm dikke plakken en snij de ui in ringen. Bak de ui op laag vuur ongeveer 10 minuten in een klein beetje water. Zodra het verdampt doe je er weer een klein beetje bij zodat het niet aanbrand. Als de ringen goudbruin en zacht zijn doe je de stukjes tomaten erbij samen met de gember knoflook kurkuma en de masala slurry. Bak dit nog een paar minuten op middellaag vuur. Voeg dan de schone garnalen erbij en bak 3 minuten. Haal de garnalen eruit en doe de courgette erbij. Stoof het ongeveer 20 min en blijf kijken naar het vocht. Bakt de courgette aan dan doe je er een klein beetje water bij. Breng op smaak met boullion poeder, MSG en witte peper. Voeg de laatste 5 min de garnalen weer toe. Eet smakelijk
Je kunt kurkuma poeder met knoflook en gember in de blender doen. Die pasta die daaruit komt kun je invriezen in ijsblokjes. Daar is een filmpje over op TikTok
Je kunt het ook apart toevoegen. Doe dan een duimpje gember, 2 tenene knoflook en een theelepel kurkuma.. MSG is ve-tsin of Aji-no-moto
Goedemiddag Sherida
Hallo Sherida Ik ben met de lijst van week 3 begonnen zo dat ik mijn boodschappen lijst kan maken om alles in huis te halen.
Ik heb een probleem ik lus geen krab mag ik dat vervangen met kabeljauw of een ander vis soort ik ben een oma kindje en ben erg verwend wat ik lus en lekker vind dat kreeg ik. Sherida ik wacht op antwoord van jou voor de rest lus ik alles op de recepten ik eet ook heel lekker, dankje wel voor de riem onder de hart het is geweldig wat jij presteert nogmaals dank voor je recepten.
Hi! Je kunt iedere vis van de lijst gebruiken. Als je wit vis gebruikt kun je het net als bij de garnalen chevice. deze eerst garen in citroensap voor je de rest erbij doen. Laat de witvis minimaal een half uur liggen in de citroensap.
Wat bedoel je met Kurkuma ijsblokjes?
MSG wat is dat?
Goedenavond,
Je kunt kurkuma poeder met knoflook en gember in de blender doen. Die pasta die daaruit komt kun je invriezen in ijsblokjes. Daar is een filmpje over op TikTok
Je kunt het ook apart toevoegen. Doe dan een duimpje gember, 2 tenene knoflook en een theelepel kurkuma.. MSG is ve-tsin of Aji-no-moto
Groetjes
Sherida
Goedemiddag Sherida
Hallo Sherida Ik ben met de lijst van week 3 begonnen zo dat ik mijn boodschappen lijst kan maken om alles in huis te halen.
Ik heb een probleem ik lus geen krab mag ik dat vervangen met kabeljauw of een ander vis soort ik ben een oma kindje en ben erg verwend wat ik lus en lekker vind dat kreeg ik. Sherida ik wacht op antwoord van jou voor de rest lus ik alles op de recepten ik eet ook heel lekker, dankje wel voor de riem onder de hart het is geweldig wat jij presteert nogmaals dank voor je recepten.
Groetjes Patty
Hi! Je kunt iedere vis van de lijst gebruiken. Als je wit vis gebruikt kun je het net als bij de garnalen chevice. deze eerst garen in citroensap voor je de rest erbij doen. Laat de witvis minimaal een half uur liggen in de citroensap.