Masala garnalen met snijbonen

recept

  • 200 gram snijbonen
  • 150 gram garnalen
  • 1 eetlepel massala
  • 1 tomaat in kleine stukjes
  • 4 tenen knoflook
  • 1 tomaat
  • 1 ui gesnipperd
  • kippenboullionpoeder naar smaak
  • zwarte peper
  • zout
  • ve-tsin of aji-no-moto
  • Optioneel: scotch bonnet pepertje

werkwijze

Snij de snijbonen schuin en dun. Dit zorgt ervoor dat de smaken van je kruiden beter in de groente trekt. Bak de helft van de ui in een weinig olie tot ze glazig worden. voeg 2 uitgeknepen teentjes knoflook toe en bak nog een minuutje. Dan mag je groente erbij met wat zwarte peper, zout en ve-tsin of aji-no-moto. Bak de groente met heel weinig vocht en zorg ervoor dat het gaar is en felgroen. Als het dof word is het overgaar. Nog steeds erg lekker maar dan mis je die overheerlijke crunch.

Verwijder het darm kanaal uit de garnalen en snij ze over de rug door maar niet helemaal door. Ze lijken dan op een butterfly.

Maak een slurry van de massala en een beetje water. Verwarm je pan met een eetlepel olie. Bak de tomaat, ui en eventueel je in stukjes gesneden scotch bonnet. aan tot de ui glazig wordt. Draai het vuur wat lager en voeg nu je masala slurry toe en bak het kort. Wanneer het lekker begint te ruiken voeg je de knoflook toe en de garnalen. Bak dit kort en onder constant bewegen. Als er te weinig vocht is voeg een klein beetje toe. De garnalen moeten liggen in een beetje saus dus bak ze niet droog. Als de garnalen een C vormen zijn ze gaar. Als ze een O vormen dan zijn ze TE gaar. Dus let goed op het gaat best snel.

Serveer de garnalen met de saus over de groente. Eet smakelijk

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *