Wist je dat Meghan Markle niet alleen een prinses van stijl is, maar óók een queen van gezonde keukeninspo? Toen ik hoorde dat ze een nieuwe show op Netflix heeft (cough Heart of Invictus cough), dacht ik: “Sherida, tijd om haar culinaire vibes te combineren met jouw liefde voor mealprep!” En voilà: deze volkoren farfalle-salade, boordevol feta, spinazie en een stiekem ingrediënt dat Meghan misschien te basic vindt… gerookte kip! 🐓💁♀️
Waarin ik afwijk van Meghan’s original:
- Feta vs. Parmezaan: Meghan kiest vast voor pecorino, maar ik blijf bij feta. Omdat ik niet tegen m’n pasta wil schreeuwen: “Waarom ben je zo zout?!” 🧂
- De kip-kwestie: In mijn versie mag gerookte kip erbij. We hebben al onze eiwitten nodig voor herstel na het sporten.
- Mealprep-friendly: Meghan serveert dit vast op een mooi bord, maar ik word blijer van 3 BPA-vrije bakjes in de koelkast. 💅
Mealprep Pasta Salade met Volkoren Farfalle, Feta & Spinazie
Geïnspireerd door Meghan Markle’s liefde voor lichte, smaakvolle gerechten
Ingrediënten
- 225 gram Farfalle droog gewogen
- 150 gram Feta
- 150 gram Spinazie vers
- 300 gram cherry tomaatjes
- 3 el citroen sap
- 1 el olijfolie extra vierge
- 3 tenen knoflook
- verse italiaanse kruiden (basilicum, oregano, etc)
- zout en peper naar smaak
Instructies
- Halveer de roma tomaatjes en scheur de spinazie grof.
- Doe de tomaatjes en gesneden knoflook, citroensap, olijfolie, peper en zout in een grote pan. Meng voorzichtig en verarm door en door.
- Voeg de pasta toe en net genoeg water om het onder water te zetten. Doe de deksel op de pan en laat ongeveer 8 tot 10 minuten koken tot het al dente is. Roer regelmatig door zodat ht niet gaat plakken aan elkaar. Als het klaar is haal je de pan van het vuur
- Roer de gesneden spinazie er meteen doorheen. Verkruimel de light feta of andere kaas erboven en roer zachtjes door de pasta. Het roeren zorgt ervoor dat er een mooie creamy saus vormt
- Verdeel over 3 mealprep-bakjes en laat minimaal 1 uur in de koelkast op smaken komen.
- Bewaren: Tot 3 dagen afgedekt in de koelkast.Extra versheid: Voeg de spinazie pas toe vlak voor het serveren als je een knapperige textuur wilt.
- Aanpassingsopties (per portie):1. Vervang feta door pecorino of parmezaan (minder vocht, meer umami):Pecorino: 60 gram (voor 3 porties) – verkruimel of rasp fijn.Parmezaan: 60 gram (voor 3 porties) – rasp en meng door de salade.→ Tip: Gebruik 20% minder zout, omdat deze kazen zouter zijn dan feta.2. Voeg gerookte kip toe (extra eiwit, rokerige smaak):Gerookte kipfilet: 150 gram (voor 3 porties, ± 165 kcal) – snijd in blokjes.Pas aan: Verlaag de pasta naar 180 gram (ipv 225 gram) om onder de 500 kcal per portie te blijven.