Naked wonton soep

250 kcal per portie

Portie: 6

Bereidingstijd: 50 min

@sheridasworld

Recept Naked wonton soep 6 porties 250 calorien per portie Voor de balletjes: 500 gram garnalen 250 kipfilet of gehakt 4 gedroogde shi take 1 lente ui Stukje gember 3 tenen knoflook 1 eetlepel light soy sauce 1 eetlepel vissaus 1 eetlepel maizena Verse koriander 1 ei Voor de boullion Garnalen schillen en koppen 1,5 liter water 1 eetlepel soy sauce 1 eetlepel oestersaus Scheutje shao-hsing kookwijn 2 eetlepels vissaus 1 Theelepel Ve-tsin of aji-no-moto Sour en peper Serveer met: (Baby)bok choy Enoki mushroom Tauge Rode peper Vries wat je over hebt van de balletjes en soep in! #soep #wonton #afvallenzonderdieet #lekkereten #koolhydraatarm #vers #koken #gezonderecepten #gezondeleefstijl #kooktips

♬ Madison beer used this – Dylan :)))

ingredienten

  • Voor de balletjes:
  • 500 gram grijze( tiger) garnalen
  • 250 kipfilet of gehakt
  • 4 gedroogde shi take
  • 1 lente ui
  • Stukje gember
  • 3 tenen knoflook
  • 1 eetlepel light soy sauce
  • 1 eetlepel vissaus
  • 1 eetlepel maizena
  • Verse koriander
  • 1 ei

Voor de boullion

  • Garnalen schillen en koppen
  • 1,5 liter water
  • 1 eetlepel soy sauce
  • 2 eetlepels vissaus
  • 1 Theelepel Ve-tsin of aji-no-moto
  • Sour en peper
  • Serveer met:
  • (Baby)bok choy
  • Enoki mushroom
  • Tauge
  • Rode peper

werkwijze

De ingredienten lijst ziet er indrukwekkend uit maar laat je niet intimideren het is echt best makkelijk te maken. Begin met het schoonmaken van je garnalen. Schil en kop eraf en ont-darm het beestje. De schil en koppen bewaar je daar maken we de boullion van. Breng 1,5 liter water aan de kook in een grote pan en doe daar de schillen en koppen van de garnalen bij.

Terwijl je boullion trekt wel je de gedroogde shii takes in warm water en snij ze fijn als ze zacht zijn. Snij ook je lente ui fijn en rasp je stukje gember en knoflook. Mix dit alles met je gehakte garnalen, je kipgehakt, ei, vis saus en soy sauce. Koriander mag er ook bij maar dat is optioneel. Laat het even staan zodat de smaken goed kunnen trekken. In het filmpje noem ik maizena dat doen we nu niet.

Hak de gepelde garnalen fijn en combineer het met 250 gram kipfilet die je in de keukenmachine tot gehakt hebt gemalen.

Haal de koppen uit het water en voeg opnieuw een liter water toe. Kruid de boullion met zout, peper, soya saus en wat Ve-tsjin of aji-no-moto. Proef het. Als het naar je smaak is gaan we het garnalen mengsel toevoegen. Vorm met een (natte) lepel een balletje van het mengsel en glij dat in de boullion. De boullion mag niet koken terwijl je dit doet want dan vallen ze onmiddelijk uit elkaar. Zorg ervoor dat het water nog verwarmt is maar niet meer borrelt.

Maak nu de borden klaar met alle groentes champginons etc die je gekozen hebt. Je legt alles ongebakken of gekookt in een soepbord en giet dan de soep erover heen. Serveer het meteen. Wil je iets meer pittig dan kun je een rood pepertje bij de boullion doen. Kijk uit dat het pepertje niet barst.

Ben je vegetarisch dan kun je de kip uit de balletjes laten en als extraatje tofu blokjes toevoegen. Voeg lekker veel champignons en zwammen toe. Kies voor de aziatische varianten.

Eet smakelijk

TIP

Wat je niet eet vries je in voor de volgende keer. Weeg het af en markeer ze zodat je weet wat je pakt.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *