Niet gecategoriseerd

Quinoa met chipolata of merguez

Deze quinoa-bowl is mijn liefdevolle hommage aan Dagmar – de vriendin die me ooit een vergelijkbaar gerecht voorschotelde, maar dan met luchtige couscous. Ik heb haar idee gestolen (sorry, Dagmar!), aangepast, en er een twist aan gegeven die nét iets meer bite, voedingsstoffen en kleur geeft. En ja, couscous mag natuurlijk altijd terugkomen als je daar fan van bent – maar lees eerst even waarom ik voor quinoa koos!

  • Quinoa vs. couscous – de verschillen:
    • Quinoa: Knapperig, nootachtig en boordevol eiwitten (perfect als je een vullende maaltijd wilt).
    • Couscous: Licht, luchtig en in 5 minuten klaar (ideaal voor drukke avonden).
    • Bonus: Quinoa is van nature glutenvrij, couscous niet (wist je dat?).

Porties 3
calorieën 525 kcal

Ingrediënten
  

  • 150 gram quinoa ongekookt
  • 450 gram paprika snij in repen
  • 450 gram courgette snij in repen of grove stukken
  • 3 chipolata of merguez worstjes ongeveer 70 gr per stuk
  • gedroogde kruiden zoals tijm, rozemarijn etc
  • 1 el olijf olie
  • verse peterselie meer verse kruiden mag
  • citroen sap
  • 30 gram feta

Instructies
 

  • Besprenkel de in stukken gesneden groente met olijf olie en je gedroogde kruiden. Rooster ze in een voorverwarmde oven op 180 graden tot ze zacht zijn
  • Kook de quinoa met water (verhouding 1:2) e 10 minuten of volgens de aanwijzingen op het pak.
  • Bak de worstjes in een pan met antiaanbaklaag en zonder extra vet
  • Meng de groente en de quinoa en verdeel over de bakjes. Leg een worstje in ieder bakje. Je kunt per bakje ongeveer 10 gram feta verdelen voor je gaat eten. Vergeet niet je citroensap en peterselie erover te sprinkelen. Je kunt dit zowel warm als koud eten

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept