ratatouille met kip gehaktballetjes

375 kcal

Portie: 2

Bereidingstijd: 45 minuten

ingredienten

  • 500 gram kipgehakt
  • 75 gram parmezaanse kaas of pecorino
  • 1 ei
  • handje verse peterselie
  • 1 theelepel zout
  • zwarte peper
  • 1 theelepel worchestershire sauce

Voor de ratatouille

  • 1 aubergine
  • 1 courgette
  • 2 rode paprikas
  • 2 rode uien
  • 2 tenen knoflook
  • blikje of pakje tomaten passata (400 gram)
  • 1 bosje verse basilicum
  • chilivlokken
  • Tijm
  • Zout

Werkwijze

Begin het het maken van de kip gehakt balletjes. Meng alle ingrediënten en vorm er kleine balletjes van. Ongeveer de grootte van een ping pong balletje. Weeg de balletjes af want je gaat per persoon ongeveer 100- 125 gram van de balletjes serveren. De rest kun je invriezen. Zet ze even in de koelkast om op te stijven. Verwarm je oven voor op 180 graden. Snij al je groente (aubergine, courgette en paprika) voor de ratatouille in stukken van ongeveer 3 cm. Bak de groente, uien en knoflook in een pan op middel hoog vuur. Gebruik een beetje water om ze te laten zweten. Als ze wat bruin worden doe je de tijm, chilivlokken en zout erbij. Als laatste doe je de tomaten passata erbij. Roer het goed door. Bak de kip balletjes aan in je koekenpan zonder olie. Doe ze als ze rondom goudbruin zijn bij de ratatouille en zet vervolgens de hele pan 30 minuten in de oven. Serveer met verse basilicum.

Vegetarisch. Gebruik de Garden Gourmet Classic Balls

Eet smakelijk

TIP: Als je het kipgehakt uit je vriezer haalt zul je eerst alle balletjes moeten door garen voordat je ze weer in kunt vriezen.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *