Reuben salade

@sheridasworld

Het recept: Pastrami bad 1 eetlepel Pekel kruiden 1 eetlepel Korianderzaad 1 eetlepwl Mosterdzaad 150 gram zout 4 Laurierbladeren 200 gr Suiker Bol Knoflook 75 gram Pekelzout Kook al deze kruiden in 3 a 4 liter water Als het kookt haal je het bad van het vuur af en laat het geheel afkoelen Snij alle overtollige vet van de borstlap en leg het dan in het afgekoelde bad. Laat het minimaal 7 dagen in de koelkast staan Was de pastrami als je deze gaat klaarmaken om te roken. Zet je bbq aan op 110 graden. Smeer het vlees in met een goede laag dijon mosterd en doe daar de rub over Recept rub: 4 el Korianderzaad 1 tl Mosterdzaad 1 el Paprika poeder 4 el Peperkorrels 2 tl Knoflookpoeder 2 tl Uienpoeder Rook de pastrami ongeveer 4 uur onbedekt. Doe het dan in folie en leg hwt een uur terug. Haal het ervan af en leg het een uur te rusten. Zuurkool Snij een witte kool fijn en fermenteer het met zout (1 eetlepel/ 20 gr per kilo) laurierblad en mosterdzaad minimaal 14 dagen op een warme donkere plek. Gebruik 1 groot mooi blad om af te dekken en bewaar het lucht dicht. Open 1 keer per week om de gassen vrij te laten en druk weer stevig aan voor je het weer weg zet. Salade: Rucola Wortel Retich Zuurkool 100 gr pastrami Staat er geen hoeveelheid dan mag je je uitleven. Dressing (genoeg voor 2 p) 1 eetlepel mayolijn 1 eetlepel 0% ketchup 1 eetlepel mosterd dijon 1 eetlepel augurken en een beetje van het sap. #koken #afvallen #pastrami #zuurkool #salade #keuken #eten #yummie #reubens #lekker #yummie

♬ Reflections on 52nd – AGM3

ingredienten

Salade:
Rucola, veldsla of een andere die je nog over hebt.
Wortel
Retich
Zuurkool
150 gr pastrami
Staat er geen hoeveelheid dan mag je je uitleven.

Dressing (genoeg voor 2 p)
1 eetlepel mayolijn
1 eetlepel 0% ketchup
1 eetlepel mosterd dijon
1 eetlepel augurken en een beetje van het sap.

Werkwijze

Omdat dit je avond maaltijd is mag je iets meer van de pastrami maar leef je vooral uit op de groente in deze salade. De pastrami kun je bij een goede keurslager krijgen. Soms op bestelling. Kun je het niet vinden dan kun je het vervangen voor gekruide rosbief.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *