Deze heerlijke kip-pinda salade brengt de smaak van Indonesische pindasaus, ook wel sambal kacang, naar je bord, maar dan op een frisse en voedzame manier!
Door de pindakaas zelf te maken, krijg je de volle, pure smaak en bespaar je op onnodige toevoegingen. Dit recept zit bomvol eiwitten en gezonde vetten die je langdurig verzadigen, en je kunt de salade aanvullen met zoveel groente als je wilt. Zo blijft je maaltijd lekker licht en voedzaam, en past hij perfect binnen je dieet. Genieten met een gezonde twist.
salade met kip en pinda dressing
Equipment
- 1 krachitge blender
Ingrediënten
Voor de pinda kaas
- 350 gram pinda gezouten en gebrand
Voor de salade
- 150 gram kipfilet of kippedij
- 1 el light soy sauce
- knoflookpoeder
- sesamzaadjes
- 1 komkommer
- 1 zakje koolmix (witte en rode kool en julliene wortel)
Voor de dressing
- 4 rijstazijn
- 2 Light soy sauce
- sambal Naar smaak
- water voor gewenste consistentie
Instructies
- Snijd de kipfilet in reepjes en marineer deze in sojasaus, knoflook, en sesamzaadjes. Laat even intrekken voor extra smaak
- Meng 1 eetlepel van de zelfgemaakte pindakaas, de rijstazijn, sojasaus en sambal in een kommetje tot een gladde saus.
- Voeg komkommer, koolmix, en eventuele koriander toe in een grote kom.
- Verdeel de kip over de salade, besprenkel met de dressing, en garneer met gefrituurde uitjes.