Niet gecategoriseerd

salade met kip en pinda dressing

@sheridasworld

Kip sate salade 300 kcal 200 gram kipfilet in stukjes 1 eetlepel light soy Knoflook poeder Sesam zaaadjes Bak de kip met de knoflook en sesamzaadjes op hoog vuur in een eetlepel olie Pindakaas 350 gram pindas gebrand en gezouten. Ongezouten kan ook dan voeg je het zout zelf toe Afhankelijk van je blender kan het wel een paar minuten duren voordat de pasta vormt. Hoe langer je blend hoe smeuiger het wordt. Gebruik 2 eetlepels voor de dressing. Doe de rest in een gesteriliseerd potje voor later of voor op je wasa of boterham. Maak de dressing van 2 el pindakaas. 4 eetlepels rijst azijn. 2 el light soy sauce, wat sambal naar keuze en een heel klein beetje water Voor de salade neem je 1 hele komkommer 2 zakjes koolmix en optioneel een goede handvol verse koriander. Doe de kip en de dressing erbij en roer goed. Laat het 5 mijuten staan zodat her water van de grownte je dressing wat vloeibaarder maakt. Schep het nog een keer door en serveer dan met een eetlepel gefrituurde uitjes. #sate #kip #salade #koolmix #lekker #recept #afvallen #eten #fase3 #lekkereten #koolhydraatarm #CapCut

♬ sonido original – SONIDOS LARGOS

Deze heerlijke kip-pinda salade brengt de smaak van Indonesische pindasaus, ook wel sambal kacang, naar je bord, maar dan op een frisse en voedzame manier!

Door de pindakaas zelf te maken, krijg je de volle, pure smaak en bespaar je op onnodige toevoegingen. Dit recept zit bomvol eiwitten en gezonde vetten die je langdurig verzadigen, en je kunt de salade aanvullen met zoveel groente als je wilt. Zo blijft je maaltijd lekker licht en voedzaam, en past hij perfect binnen je dieet. Genieten met een gezonde twist.

salade met kip en pinda dressing

calorieën 350 kcal

Equipment

  • 1 krachitge blender

Ingrediënten
  

Voor de pinda kaas

  • 350 gram pinda gezouten en gebrand

Voor de salade

  • 150 gram kipfilet of kippedij
  • 1 el light soy sauce
  • knoflookpoeder
  • sesamzaadjes
  • 1 komkommer
  • 1 zakje koolmix (witte en rode kool en julliene wortel)

Voor de dressing

  • 4 rijstazijn
  • 2 Light soy sauce
  • sambal Naar smaak
  • water voor gewenste consistentie

Instructies
 

  • Snijd de kipfilet in reepjes en marineer deze in sojasaus, knoflook, en sesamzaadjes. Laat even intrekken voor extra smaak
  • Meng 1 eetlepel van de zelfgemaakte pindakaas, de rijstazijn, sojasaus en sambal in een kommetje tot een gladde saus.
  • Voeg komkommer, koolmix, en eventuele koriander toe in een grote kom.
  • Verdeel de kip over de salade, besprenkel met de dressing, en garneer met gefrituurde uitjes.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept