Soep in een Pot: Meal Prep Magic voor Drukke Dagen. Heb jij ook van die dagen waarop je geen tijd (of zin) hebt om te koken, maar wél iets voedzaams wilt eten? Dan is deze soep in een pot jouw nieuwe beste vriend! Perfect voor op werk, onderweg of thuis. Laag je favoriete ingrediënten in een weckpot of mason jar: Begin altijd met de natte ingredienten en stapel dan knapperige groenten, kruiden en een eiwitbron, helemaal bovenin doe je de rijstnoedels. De potten blijven 3-4 dagen vers. Ideaal voor meal prep. Voeg zodra je dat wilt kokend water toe, laat 5 minuten trekken, en je hebt een warme, verzadigende maaltijd. Is het nog niet helemaal zoals je wilt doe het dan een paar (1 a 2) minuten in de magnetron.
De magie van dit recept? Je kunt het eindeloos aanpassen:
- Proteïne-swap:
→ Vandaag visballetjes, morgen kipreepjes of gemarineerde tofu.
→ Vegetarisch? Gebruik linzen of tempé. - Smaak make-over:
→ Thai twist? Voeg light kokosmelk en citroengras toe.
→ Japans? Extra miso en norivlokken. - Knapperige groenten blijven het langst goed: wortel, paprika, paksoi.
- Voeg gevoelige ingrediënten later toe: zoals verse koriander of sprouts.
- Extra pit? Doe een zakje sriracha of chilivlokken apart in je tas.
Soep in een pot voor Mealprep
Equipment
- 3 weck potten
Ingrediënten
- 90 gram Enoki
- 150 gram wortel gejullieerd
- 150 gram paksoy
- 120 gram rijst noodles
- 12 frozen beef/ fish balls
- 3 tl boullion poeder
- 3 tl soy sauce
- 3 el miso pasta
- 3 tl siracha
- 3 tl sesam olie
- 30 gram bosui
- 15 gram koriander
Instructies
- Verdeel de ingredienten gelijk over 3 potten. Doe in iedere pot eerst de natte ingredienten zoals de soya saus en miso pasta. Roer goed.
- Leg je proteine (vis of beef balls) erop en stapel vervolgens alle andere ingredienten er boven op.
- Zodra je het gaat eten doe je koken water in de pot. Laat het 5 minuten staan voordat je gaat eten. Is het voor je gevoel nog niet klaar zet de pot dan een paar minuten in de magnetron