Thai Daikon beef salad

275 kcal

Portie: 1

Bereidingstijd: 30 min

@sheridasworld

Recept Thai inspired Daikon salade Voor 3 personen 275 kcal per persoon als je 100 gram biefstuk per persoon opschept Benodigdheden: 300 gram ierse biefstuk in dunne plakjes gesneden -marinade 50 ml Light soy sauce Fish sauce ( naar smaak maar 1 eetlepel kan makkelijk) Vloeibaar zoetstof (naar smaak begin met 1 theelepel) 1 stengel citroen gras (gebutst en uit elkaar gehaald) 1 rode peper 1 eetlepel Sesam olie Marineer het vlees minimaal 30 minuten langer is beter – de salade 1 grote daikon (spiralized) 1 grote wortel (jullienne) 1 hand rode kool 35 gram geblancheerde tauge 40 gram Komkommer (julliene) Handje kiemgroente Bosje Koriander Theelepel zwarte sesamzaadjes -* bak de biefstuk kort met de steeltjes van de koriander en wat sesamzaadjes – de marinade van de biefstuk word de dressing. Verwarm dat en doe er dan azijn, chili vlokken en de blaadjes van de koriander bij. #eetsmakelijk #daikon #salade #lekkereten #kokeb #biefstuk #vlees #thaiinspired #foodie #eten #lekker #yummie #rauwkost

♬ Tadow (ACÚSTICO) – Nahz

ingredienten

150 gram ierse biefstuk in dunne plakjes gesneden

Voor de marinade:
25 ml Light soy sauce
Fish sauce ( naar smaak maar 1 eetlepel kan makkelijk)
Vloeibaar zoetstof (naar smaak begin met 1 theelepel)
1 stengel citroen gras (gebutst en uit elkaar gehaald)
1 rode peper

Voor de salade
1 grote daikon (spiralized)
1 grote wortel (jullienne)
1 hand rode kool
35 gram geblancheerde tauge
40 gram Komkommer (julliene)
Handje kiemgroente
Bosje Koriander
Theelepel zwarte sesamzaadjes

werkwijze

Snij je biefstuk in dunne plakjes. Maak de marinade van de aangegeven ingredienten en leg daar je biefstuk in. Minimaal 30 minuten maar langer is beter. Zet ondertussen je salade in elkaar (kijk het filmpje voor inspiratie). Vergeet niet je tauge te blancheren voor je het erbij doet. 20 sec in kokend water is genoeg. Als je klaar bent bak dan de biefstuk kort samen met de steeltjes van de koriander en wat sesamzaadjes. Zorg ervoor dat je de marinade niet in de pan doet
De marinade van de biefstuk word de dressing. Haal je biefstuk uit de pan en verwarm de marinade er in. Voeg dan de azijn, chili vlokken en de blaadjes van de koriander bij. Eet smakelijk.

Vegetarisch: Gebruik in plaats van de pastrami oesterzammen. Scheur ze in stukken en kruid ze met light soy sauce, fish sauce, koriander poeder, knoflookpoeder en uienpoeder. Plaats ze in de oven op 175 graden voor ongeveer 25 minuten

Vegetarisch: Gebruik de beyond steak strips

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *