275 kcal
Portie: 1
Bereidingstijd: 30 min
ingredienten
150 gram ierse biefstuk in dunne plakjes gesneden
Voor de marinade:
25 ml Light soy sauce
Fish sauce ( naar smaak maar 1 eetlepel kan makkelijk)
Vloeibaar zoetstof (naar smaak begin met 1 theelepel)
1 stengel citroen gras (gebutst en uit elkaar gehaald)
1 rode peper
Voor de salade
1 grote daikon (spiralized)
1 grote wortel (jullienne)
1 hand rode kool
35 gram geblancheerde tauge
40 gram Komkommer (julliene)
Handje kiemgroente
Bosje Koriander
Theelepel zwarte sesamzaadjes
werkwijze
Snij je biefstuk in dunne plakjes. Maak de marinade van de aangegeven ingredienten en leg daar je biefstuk in. Minimaal 30 minuten maar langer is beter. Zet ondertussen je salade in elkaar (kijk het filmpje voor inspiratie). Vergeet niet je tauge te blancheren voor je het erbij doet. 20 sec in kokend water is genoeg. Als je klaar bent bak dan de biefstuk kort samen met de steeltjes van de koriander en wat sesamzaadjes. Zorg ervoor dat je de marinade niet in de pan doet
De marinade van de biefstuk word de dressing. Haal je biefstuk uit de pan en verwarm de marinade er in. Voeg dan de azijn, chili vlokken en de blaadjes van de koriander bij. Eet smakelijk.
Vegetarisch: Gebruik in plaats van de pastrami oesterzammen. Scheur ze in stukken en kruid ze met light soy sauce, fish sauce, koriander poeder, knoflookpoeder en uienpoeder. Plaats ze in de oven op 175 graden voor ongeveer 25 minuten
Vegetarisch: Gebruik de beyond steak strips