In dit recept gebruik ik verse tonijn van de visboer, maar je kunt ook tonijn uit blik op water gebruiken als dat makkelijker voor je is. Het geheim zit ‘m in de combinatie van ingrediënten: de knapperige ijsbergsla, frisse komkommer, en umami van de wakame vormen samen een geweldige basis. De dressing van mierikswortel, sojasaus en rijstazijn maakt het helemaal af en zorgt voor een pittige twist.
Het is een heerlijke, voedzame maaltijd vol gezonde vetten en eiwitten, en volledig vrij van toegevoegde koolhydraten. Ideaal voor wie op zoek is naar een smakelijke, vullende optie zonder schuldgevoel.
Niet alleen is deze salade supermakkelijk te maken, hij is ook perfect voor een snelle lunch of diner wanneer je een voedzame maaltijd wilt zonder teveel koolhydraten. Ideaal voor iedereen die lekker en gezond wil eten zonder concessies te doen aan smaak.
Dit recept is een Fase II recept. Je kunt als je al in fase III zit dit recept uitbreiden met avocade, sesamzaadjes en sesamolie.
Tonijn tartaar met Wakame
Ingrediënten
- 100 gram Tonijn steak of tonijn in blik op water Haal het bij de Visboer!
- 1 theelepel Mierikswortel
- 100 gram Wakame
- Ijbergsla
- komkommer
- 2 eetlepel light soy sauce
- rijst azijn
Instructies
- Snij de verse tonijn in kleine blokjes en marineer deze in een eetlepel light soy sauce.
- Maak een de rest van de light soy sauce, de rijst azijn en mieriks wortel een dressing. Voeg indien nodig een beetje water er aan toe. Begin met een theelepel mierikswortel. Proef het en voeg bij indien nodig.
- Snij de ijsberg sla in dunne reepjes of gebruik je dunschiller hiervoor. De komkommer snij je in in schijfjes die je ook weer halveert. Meng dit met de wakame en giet de dressing erover. Je kunt zoveel groente toevoegen als je zelf wilt.
- Schep de tonijn boven op de salade en eet smakelijk!
- Als je geen visboer hebt kun je voor dit recept ook ingeblikte tonijn gebruiken. Vers is lekkerder in het recept maar je kunt geen vis van de supermarkt hiervoor gebruiken. Vraag om Tonijn die je kunt gebruiken als tartaar of sashimi. Je visboer weet dan precies wat je bedoelt.