Ooit at ik mijn eerste smoothie bowl in een tiny beach café op Bali, tussen de palmbomen en het geluid van de zee. Sindsdien is het mijn go-to ontbijt voor dagen waarop ik wel vakantie vibes wil, maar geen tijd heb. Deze versie is net zo fotogeniek, maar dan met een mealprep-twist. En ja – hij is zo simpel dat zelfs je ochtendhumeur er niet tegenop kan. 🥥
Tip: Hou je toppings light maar wissel af zodat je iedere dag een hele nieuwe bowl hebt.
Tropische Sunrise Bowl
Ingrediënten
Voor de basis
- 300 gram Pitaya (dragon fruit) rood
- 1,5 stuks bevroren banaan
- 150 ml amandel melk
- 3 el eiwit poeder
- 1 tl chiazaad
Toppings (dit is een voorbeeld voor 1 portie):
- 25 gram mango
- 5 frambozen
- 1 el kokosrasp
- 1 el granola zonder suiker of havermout
Instructies
- Mix de basis: Gooi alles in de blender en pulseer tot een dikke, romige textuur (voeg eventueel een scheutje water toe als het te dik is).Mealprep: Verdeel de smoothie in een vriesbestendig bakje en vries in. ’s Ochtends 30 min. op kamertemperatuur laten ontdooien of 1 min. in de magnetron (niet te lang, anders wordt het soep!).Toppings: Bewaar de verse toppings apart in een klein bakje. Strooi er vlak voor het eten overheen.