300 kcal
Aantal porties: 1
Bereidingstijd: 30 minuten
ingrediënten
Voor de dressing:
- 1 ansjovis filet
- 0,5 blikje tonijn in water (50 gram)
- 1 eetlepel kappertjes
- 0,5 eetlepel mayolijn
- Sap van een halve lime
Voor de salade:
- 100 gram kalfs schnitzel
- 1 gekookte ei
- 50 gram Rucola
- 50 gram Romaine sla
- 0,5 Komkommer
- 1 rode ui (klein)
- 10 gram pecorino geraspt
- Peper en zout naar smaak
Werkwijze
Bestrooi je kalfsvlees met peper en zout en bak het gaar in de pan zonder olie of boter. Om te zorgen dat je pan niet aanbrandt kunt je een klein beetje water toevoegen of de deksel op de pan zetten zodat het vocht uit het vlees niet de lucht in verdampt. Het water uit het vlees zal zorgen dat je pan niet aanbrandt. Als het vlees gaar is zet het even apart en laat het rusten. Kook je ei zoals jij deze graag hebt. Snij alle overige ingredienten voor de salade en je stukje kalfsvlees zo fijn mogelijk (zoals bij de beleg salade) en hussel door elkaar.
Doe alle ingredienten voor de dressing in je keukenmachine en maak het tot een gladde saus. Is het iets te dik voeg dan een klein scheutje water of citroensap toe en giet het resultaat over je salade.
Vegetarisch: Vervang de tonijn door vegetarische tonijn en laat de ansjovis filet weg. Vervang het kalfsvlees door gebakken courgette. Snij de courgette over de helft in dunne plakken. Een kaasschaaf werkt hier perfect voor. Gril of bak de courgette tot het gaar is met wat peper en zout.
Serveer met geroosterd brood of stokbrood voor de rest van je gezin of familie. Zelf laat je dit even staan.
TIP: Neem je dit mee in een bakje, kies dan een bakje waar je de verschillende ingredienten kunt scheiden. De proteine kunnen bij elkaar, de romaine sla en rucola kunnen ook bij elkaar. De tomaat en komkommer bij elkaar en het ei laat je in de schil tot je gaat eten.
Hi Sherida,
Kan ik ook gewoon kipfilet gebruiken ipv kalf filet?
ik eet geen rund namelijk.
Alvast bedankt.
Absoluut!