Ga terug

Aubergine Lasagne voor mealprep

Porties 1
calorieën 450 kcal

Equipment

  • Pizza Peel

Ingrediënten
  

  • 600 gram aubergines
  • 1 el olijfolie

Voor de gehakt saus

  • 300 gram extra mager runder gehakt
  • 1 ui gesnipperd
  • 1 selderij sticks fijn gesneden
  • 1 wortel geraspt
  • 400 gram tomaten passata
  • 1 theelepel oregano
  • basilicum
  • zout en peper
  • 150 light mozzarella
  • 20 parmazaanse of pecorino

Instructies
 

Aubergine voorbereiden

  • Verwarm de oven voor op 200°C. Leg de aubergineplakken op een bakplaat bedekt met bakpapier. Bestrijk ze licht met olijfolie en bestrooi met knoflookpoeder en peper. Rooster 15-20 min. tot ze zacht en licht goudbruin zijn. Laat afkoelen.

De saus

  • Verhit een pan zonder olie. Bak het gehakt rul. Voeg ui, wortel, bleekselderij en knoflook toe. Bak 5 min. tot de groenten zacht zijn. Voeg passata, oregano, paprikapoeder, zout en peper toe. Laat 10 min. zachtjes pruttelen. Roer aan het einde de basilicum erdoor.
  • Verdeel de saus en aubergine in 3 lagen per portie:Bodem: Aubergine → Saus → Mozzarella. Herhaal 2x. Eindig met mozzarella.
    Gebruik 3 individuele ovenschaaltjes (of mealprep-bakjes die ovenbestendig zijn).
  • Je kunt de lasagnes nu afbakken en later in de magnetron opwarmen of kies ervoor om ze iedere dag individueel af te bakken. Bakken: 25 minuten op 180 graden. Opwarmen: 3 min. in de magnetron (dek af met keukenpapier) of 15 min. op 180°C in de oven (voeg een scheutje water toe tegen uitdrogen).