Ga terug

Big Mac Salade

Voorbereidingstijd 17 minuten
Gang Diner, lunch, snack
Keuken Amerikaans
Porties 1
calorieën 380 kcal

Ingrediënten
  

  • 150 gram Extra mager gehakt Tartaar kan ook
  • 100 gram Ijsbergsla
  • 1 grote Tomaat
  • 2 eetlepels augurk
  • 1/4 ui gesnipperd
  • knoflookpoeder naar smaak
  • uienpoeder naar smaak
  • zout naar smaak
  • witte peper naar smaak
  • 2 eetlepels Mayolijn
  • 1 eetlepel Sap van augurk
  • 1 eetlepel 0% ketchup
  • 1 theelepel Mosterd
  • Geraspte kaas Wees voorzichtig, bereken wat past in je dag!

Instructies
 

  • Bak het gehakt: Verhit een koekenpan op middelhoog vuur en bak het gehakt rul. Voeg knoflookpoeder, uienpoeder en witte peper toe naar smaak. Zet het gehakt opzij als het gaar is.
  • Maak de salade: Snijd de ijsbergsla, tomaten, augurk en gele ui in kleine stukjes. Verdeel deze ingrediënten over twee kommen.
  • Dressing bereiden: Meng in een kleine kom de mayolijn, ketchup, augurksap en mosterd. Voeg knoflookpoeder, uienpoeder, zout en peper toe naar smaak. Verdun de dressing met een klein beetje water tot het de gewenste consistentie heeft.
  • Serveer de salade: Verdeel het gebakken gehakt over de salade en besprenkel met de dressing. Meng alles goed door elkaar of serveer de dressing apart, zodat iedereen zelf kan kiezen hoeveel hij wil gebruiken.
  • Tip: Voeg eventueel wat geraspte cheddar of sesamzaadjes toe voor een echte "Big Mac" smaakbeleving!
Trefwoord big mac, gehakt